17 ian. 2019 | 17:40

Cum a ajuns Facebook să nu mai fie cea mai populară rețea socială a Facebook

ACTUALITATE
Cum a ajuns Facebook să nu mai fie cea mai populară rețea socială a Facebook

Cu toate că sună ciudat, Facebook nu mai este cea mai populară aplicație pe care o deține Facebook, conform ultimelor statistici.

În ultimii ani, Facebook a fost, fără discuție, cea mai populară aplicație într-un număr destul de mare de țări din lume. Cu toate acestea, WhatsApp, una dintre aplicațiile pe care rețeaua socială le-a cumpărat în urmă cu câțiva ani, tocmai a reușit să devină mai populară.

Conform unui raport de la firma App Annie, aplicația de chat a depășit Facebook încă din septembrie. Raportul publicat nu oferă cifre exacte, dar graficul sugerează că ambele aplicații au cam 200 de milioane de utilizatori lunari.

facebook whatsapp popularitate

Într-un email, App Annie a declarat pentru cei de la The Next Web că India este cea mai importantă piață în ceea ce privește numărul de utilizatori. În top urmează Brazilia, Mexic, Turcia și Rusia. Cu toate că în India și Brazilia, WhatsApp a fost înconjurat de controverse, din cauza distribuirii de știri false pe platformă, asta nu pare să fie afectat creșterea.

WhatsApp nu crește, însă, doar datorită piețelor emergente. Simplicitatea aplicației și criptarea end-to-end o fac o aplicație extrem de populară, așa că se bucură de engagement maxim și în Canada sau în Marea Britanie.

Un purtător de cuvânt al App Annie spune că aplicația a devenit un succes real deoarece a reușit să ofere o alternativă gratuită serviciilor standard oferite de operatorii telecom, iar aici e vorba de SMS-uri.

WhatsApp are, totuși, ceva probleme. Ambii fondatori au părăsit compania, în urma divergențelor cu Mark Zuckerberg. Rămâne de văzut dacă viitoarele decizii ale lui Zuckerberg vor influența într-un mod negativ popularitatea aplicației.