Facebook, Messenger, Instagram și WhatsApp au picat. Ce se întâmplă cu rețelele

Facebook, Messenger, Instagram și WhatsApp au picat. Ce se întâmplă cu rețelele

Facebook, Messenger și Instagram au picat pe 18 aprilie. A fost una dintre rarele situații când toate rețelele au picat simultan.

ACTUALIZARE 14:47 Toate rețelele sociale care au picat în jurul orei 14:35 au redevenit funcționale.

Facebook nu este nici pe departe la prima „avarie” de acest fel, iar utilizatorii deja s-au obișnuit cu astfel de situații. Conform downdetector.com, Facebook n-a picat doar în România, ci și în câteva țări vecine geografic.

Unde au picat Facebook, Messenger, Instagram și WhatsApp

Ultima dată când Facebook și Messenger au picat în România a fost în urmă cu o lună, pe 13 martie, mai exact. Avaria de azi confirmă încă o dată că rețeaua socială are probleme serioase în Europa și în România.

De regulă, pe teritoriul țării noastre, Facebook pică cel mai des în București, dar, de data aceasta, site-ul menționat, cu harta interactivă, arată că platforma a fost inactivă pe tot cuprinsul României și doar regional în Ungaria și în Republica Moldova.

Pe 18 aprilie, utilizatorii au constatat că n-au putut nici măcar să-și acceseze conturile de Facebook și n-au putut utiliza Messenger.

A fost o problemă generalizată întrucât n-au funcționat nici platforma de desktop, nici aplicațiile mobile, nici aplicațiile echivalente pentru Windows 10.

În ciuda problemelor care au început să fie și la noi destul de frecvente, România stă destul de bine la acest capitol, comparativ cu țări ca Marea Britanie, Olanda, Belgia sau Italia.

În general, rețeaua socială funcționează fără probleme. Ține însă cont că e un produs online cu peste un miliard de utilizatori. Iar Messenger a devenit unul dintre cele mai importante servicii de mesagerie din lume, alături de WhatsApp.

Că tot a venit vorba de aceasta din urmă, simultan cu rețeaua precizată, n-au funcționat nici Instagram și WhatsApp.

Problema a apărut în jurul orei 14:35, dar apoi, toate aplicațiile și-au revenit, tot simultan, în jurul orei 14:45.

facebook mesenger picat

 

Citește și: