Windows 10 schimbă interacțiunea cu stick-urile USB: la ce operațiune poți să renunți

Windows 10 schimbă interacțiunea cu stick-urile USB: la ce operațiune poți să renunți
09:32 10.04.2019

Dacă ai pierdut vreodată date pentru că ai scos un stick USB sau hard disk extern pentru că nu i-ai dat în prealabil ”Safely Remove”, noul update la Windows 10 este pentru tine.

Încă de la primele versiuni de Windows, în momentul în care scoteai un stick USB dintr-un sistem sau un hard disk extern cu același conector, primeai un avertisment. Ți se aducea la cunoștință că ar fi fost mai bine să optezi pentru Safely Remove în colțul din dreapta jos al desktop-ului, lângă ceas.

Avertismentul respectiv era cât se poate de ușor de ignorat. Problema este că s-ar putea să fi pierdut niște date de pe stick-ul sau HDD-ul cu pricina, din cauza evitării aceluiași Safely Remove. Din fericire, Microsoft va elimina complet nevoia pentru respectiva opțiune.

Printr-o actualizare iminentă la Windows 10, detaliată pe site-ul Microsoft, compania americană va elimina complet nevoia pentru Safely Remove. Schimbarea este una destul de importantă, având în vedere că funcția respectivă este una dintre cele mai vechi care ți-a rămas în minte de la primele tale interacțiuni cu un PC.

Există un detaliu important care facilitează această îndepărtare rapidă a mijloacelor externe de stocare. În teorie, după viitorul update la Windows 10, orice stick sau hard disk extern va fi conectat la PC în modul ”Quick Removal”. Practic, este gata în orice moment să fie deconectat. Din păcate, asta implică un compromis mic de performanță, din cauza lipsei activării memoriei tampon.

În mod tradițional, pentru a spori un pic viteza transferului către și de pe un stick USB, sistemul de operare Windows încărca în memoria tampon anumite operațiuni de scriere. Aceleași operațiuni puteau duce la pierderea datelor dacă deconectai mediul de stocare fără Safely Remove. Cu modul Quick Removal activat implicit, vei pierde un pic din viteza de transfer, dar vei scăpa de stresul unei operațiuni suplimentare la deconectare.

În mod evident, dacă vrei să profiți de performanța sporită și să păstrezi necesitatea operațiunii ”Safely Remove”, vei avea această posibilitate. Din Device Manager, vei fi nevoit să faci click dreapta pe stick-ul tău USB sau hard disk extern, să intri la Properties și să optezi pentru Better Performance. Confirmi cu Ok.

loading...