Facebook înăsprește regulile pentru opțiunea de live

Facebook înăsprește regulile pentru opțiunea de live

După livestream-urile din timpul atacurilor din Noua Zeelandă de pe Facebook, compania impune anumite restricții pentru utilizatori.

De acum, oricine încalcă standardele comunității de pe rețeaua socială nu va mai putea folosi Facebook Live. Și asta chiar de la prima abatere. Utilizatorilor care încalcă cele mai grave politici li se va interzice folosirea opțiunii de Live pentru o anumită perioadă, începând cu prima încălcare a regulilor.

Facebook a făcut anunțul într-o postare pe blog. Spune că a încercat să găsească o modalitate prin care să limiteze posibilitatea ca serviciile sale să fie folosite pentru a cauza rău sau pentru a răspândi ură. Un exemplu ar putea fi un utilizator care distribuie un link ce conține declarații ale unui grup terorist, fără context.

Deși majoritatea utilizatorilor folosesc Facebook Live pentru motive inofensive, opțiunea poate fi folosită și în mod negativ, la fel cum s-a întâmplat în cazul atacurilor din Noua Zeelandă.

Scopul companiei este să minimizeze riscul ca opțiunea de a face live-uri pe platformă să fie abuzată. Vrea ca oamenii să folosească totuși Facebook Live, însă într-un mod pozitiv.

Facebook schimbă modul de abordare

Aceste restricții vor fi extinse și către alte zone ale platformei în săptămânile următoare. Printre primele măsuri se numără și împiedicarea utilizatorilor abuzivi să creeze reclame pe rețeaua de socializare.

În trecut, Facebook trata problema altfel. Pur și simplu înlătura conținutul necorespunzător iar în cazul în care utilizatorul continua să încalce regulile, acesta era blocat de pe platformă pentru o anumită perioadă.

Restricțiile se aplică în cazul utilizatorilor pe care Facebook îi consideră periculoși, potrivit definiției din Community Guidelines.

Pe lângă asta, compania a anunțat că va investi în cercetări care să ajute la prevenirea unor incidente precum răspândirea rapidă a videoclipurilor cu atacurile din Noua Zeelandă. Va pune la bătaie 7,5 milioane de dolari într-un parteneriat cu trei universități americane.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Sursa: Mashable
Etichete: