În curând vei putea deschide petiții direct pe Facebook

În curând vei putea deschide petiții direct pe Facebook

Ești indignat de un anumit lucru și vrei ca ceva să se schimbe? Atunci poți să lansezi o petiție și să-ți rogi prietenii să o semneze. Facebook vrea să te ajute și-ți oferă acesta funcție direct pe platformă.

Facebook a decis să lanseze oficial secțiunea de petiții numită Community Actions, iar pentru început acesta va fi disponibilă doar în Statele Unite ale Americii. Acestă funcție le-ar permite vecinilor, de exemplu, să ceară schimbarea unui ales local sau ar putea pune presiune pe politicieni și autorități pentru a-și schimba planurile.

Pentru o petiție un utilizator poate alege un titlu, o poză și o drescriere. Spre deosebire de alte site-uri și platforme de petiții, Facebook va profita de puterea sa și de numărul de utilizatori și va permite creatorului unei petiții să eticheteze instituția căreia i se adresează.

Ești nemulțumit de DNA sau CNA atunci poți să faci o petiție și poți eticheta și instituția respectivă și astfel poate lucrurile se vor schimba mai repede. Petițiile vor putea fi susținute, vor apărea în News Feed și probabil unele vor deveni virale.

De asemenea, în cadrul unei petiții se pot colecta fonduri, utilizatorii pot comenta și pot organiza evenimente în lumea reală. În dreptul fiecărei petiții se va afișa un număr de susținători și tu vei putea vedea doar numele prietenilor sau doar numele celor care sunt persoane publice.

Cei de la Facebook spun că aceste Community Actions vor fi pentru acțiuni cu scop precis, nu pentru un scop general sau vag. Bineînțeles, rețeaua socială se angajează și să împiedice abuzuri prin algoritmi de inteligență artificială, moderatori umani și prin sistemul de raportare al utilizatorilor.

Câteva exemple de petiții date de Facebook sunt: cetățenii din Florida cer primarului să construiască un centru pentru arte, o asociație de locatari din Philadephia cere autorităților orașului să pună treceri de pietoni în zona bibliotecilor.

Eu sunt curios să aflu cât timp va trece până va apărea petiția în care se cere închiderea Facebook.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Sursa: Techcrunch
Etichete: