Facebook lucrează la roboți pentru a face platforma un loc mai bun

Facebook lucrează la roboți pentru a face platforma un loc mai bun
Teodora Tudosie
Teodora Tudosie
14:10 21.05.2019

Când nu e implicată în scandaluri în ceea ce privește colectarea datelor utilizatorilor, Facebook se implică și în domeniul roboticii.

Poate unii cred că Facebook ar trebui să se preocupe de lucruri mai importante decât brațe robotice. Totuși, compania susține că este în interesul îmbunătățirii rețelei sociale.

Facebook nu vinde roboți, e adevărat. Totuși, compania susține că dezvoltarea acestora este benefică pentru rețeaua socială. Progresul în domeniul roboticii poate conduce la îmbunătățirea altor forme de machine learning. Acest lucru ar contribui și la perfecționarea software-ului dezvoltat de Facebook și folosit pentru a detecta comportamentul nepotrivit al utilizatorilor de pe platformă.

În colaborare cu specialiști de la New York University, inginerii Facebook au rezultate foarte bune. Au redus semnificativ timpul necesar pentru un braț robotic să învețe apuce obiecte, a anunțat compania pe blog. De la sute sau chiar mii de încercări, brațele robotice pot face acum acest lucru din doar câteva zeci de încercări.

Membrele robotice de la Facebook sunt mai performante ca niciodată

Compania a început să se implice în robotică în speranța că își va îmbunătăți, în acest fel, inteligența artificială. Folosește AI pentru a detecta violența, discursul urii sau dezinformarea de pe rețeaua socială. Facebook susține că a făcut progrese, dar ca acest lucru să poată fi realizat fără ajutor uman nu va fi posibil foarte curând.

Aparent, inginerii care lucrează la roboți vor putea să se gândească într-un mod mai creativ la modalități prin care să facă procesul de machine learning mai eficient. Asta a susținut Antoine Bordes, co-managing director al companiei, într-un interviu. Metodele AI necesită foarte multe date și milioane de exemple din care să învețe pentru a depăși performanța omului, mai menționează acesta.

Roboții dezvoltați de Facebook devin din ce în ce mai inteligenți. Totuși, asta nu garantează neapărat că platforma va deveni una mai de calitate.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI