uArm Swift: Un braț robotic îți dă o mână de ajutor prin casă

Conceptul de braț robotic a fost de cele mai multe ori asociat cu proteze, dar uArm Swift își propune să îți facă viața mai ușoară la birou.

După ce ați văzut unul dintre filmele Iron Man sau un SF în care unul dintre personaje folosea un braț robotic pentru a interacționa cu o substanță, este posibil să vă fi dorit și voi același lucru. Până acum, soluția la această doleanță fie implica o investiție astronomică, fie mult lucru manual și programare.

Alternativa mai accesibilă pentru împlinirea visului vostru caută să obțină finanțarea necesară pe Indiegogo. În speranța transformării uArm Swift într-un produs de serie cu care veți putea impresiona toți prietenii, creatorii aveau nevoie de 10.000 de dolari. Spre surprinderea lor, în mai puțin de 24 de ore, campania generase 300.000 de dolari.

Creația celor de la UFactory poate fi comandată folosind acest link. Este disponibilă în două variante, uArm Swift și Swift Pro cu un volum de funcții diferit, dar un aspect exterior similar. Primul dintre cele două poate fi achiziționat cu 290 de dolari, în timp ce al doilea ajunge la 340 de dolari. Indiferent de modelul pentru care optați, ambele se bazează pe un prototip anunțat în luna mai a anului trecut intitulat simplu Metal Arm.

Dacă ar fi să facem o comparație, uArm Swift ne aduce aminte de lampa prezentă în sigla celor de la Pixar. La capitolul particularități hardware, fiecare astfel de braț robotic incorporează un port pentru componente modulare Gove și camere OpenMV. Pentru a programa extensiile, brațul este livrat cu un mediu de dezvoltare software intitulat uArm Studio. Acesta are o interfață grafică bazată pe Blockly, dar puteți interacționa cu ea folosind un senzor LeapMotion. Cei care vor să-și ducă pasiunea pentru robotică la un alt nivel, au opțiunea să folosească aplicația Creator Studio.

Pentru lucruri simple, gen amestecat în ceai, nu e nevoie de programare. Țineți un buton apăsat, cu brațul robotului în mână faceți acțiunea dorită, iar el o va putea repeta la infinit. În mod autentic, acesta este un braț robotic pentru orice tip de utilizator.

Alexandru Puiu
15:00 12.02.2017
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video