Facebook a lansat o aplicație de meme, pentru că asta îi mai lipsea din portofoliu

Facebook a lansat o aplicație de meme, pentru că asta îi mai lipsea din portofoliu

Fără prea multe surle și trâmbițe, Facebook a lansat de curând aplicația Whale dedicată realizării de meme, în speranța că acestea vor deveni virale.

Facebook tinde să dețină majoritatea aplicațiilor de care ești dependent, indiferent dacă este vorba de WhatsApp, Instagram sau Messenger. Acum, încearcă să-și extindă dominația asupra procesului tău creativ prin lansarea unui progrămel care care nu reprezintă o rețea socială. Este vorba de Whale.

Aplicația cu nume de balenă a fost lansată de curând de către divizia NPE din cadrul Facebook, un grup de dezvoltatori specializați pe proiecte simple, dar mai deosebite. În contextul în care internetul este guvernat de meme mai mult sau mai puțin reușite, decât să le împrumuți de la altcineva, dacă te simți creativ, ți le poți crea singur.

Conform reportajului publicat de The Information, NPE a lansat Whale ca un fel de experiment. În funcție de feedbackul din piață și de interesul utilizatorilor, aplicația va ajunge să fie disponibilă global și-i vor fi dedicate mai multe resurse. Momentan, nici măcar nu o poți descărca, dacă nu cumva ești în Canada și folosești un iPhone. În acel caz particular, o găsești în AppStore.

În privința mecanismului de a crea meme, după cum te-ai aștepta, aplicația este cât se poate de prietenoasă. Începi cu o fotografie proprie sau dintr-o librărie foarte stufoasă, înainte să adaugi o combinație de text, emoticoane și filtre. Dacă vrei să spui o poveste mai complexă prin memee, poți opta pentru un aranjament de patru poze sau mai multe. Dacă ”îți merge mâna”, poți și să desenezi în interiorul aceluiași progrămel.

În privința NPE, abrevierea cu pricina provine de la New Product Experimentation, iar divizia a fost creată în urmă cu câteva luni pentru a realiza aplicații care pot conectate într-o formă sau alta la Facebook. Printre aplicațiile anterioare ale NPE se numără Bump și Aux.

Citește și: