eMAG te taxează dacă alegi plata ramburs. Cum poți evita așa ceva

eMAG te taxează dacă alegi plata ramburs. Cum poți evita așa ceva

Înainte de Black Friday, eMAG are o veste proastă pentru clienți. Dacă alegi plata ramburs, ceea ce mulți români preferă, magazinul aplică un comision. Ce poți face însă ca să nu ajungi să plătești mai mult?

În prezent, eMAG oferă mai multe opțiuni de plată, cum ar fi cu cardul, online, în rate prin sistemul eCREDIT, transfer prin internet banking sau chiar ordin de plată. Mai există însă Masterpass de la Mastercard și plata ramburs.

Cea din urmă, după cum am văzut în statisticile de până acum, e încă metoda preferată de mulți români. Doar că asta îngreunează procesul de livrare a comenzilor și duce la creșterea ratei de refuz la livrare. Astfel, produsul ajunge într-un circuit între depozitul magazinului, depozitul curierului și mașina curierului.

Asta a făcut eMAG să introducă o taxă de cinci lei pe livrările cu plată ramburs.

Ce poți face ca să nu plătești taxa eMAG pe plata ramburs

emag taxa comision plata ramburs
Screenshot publicat de Mobilissimo

Cel mai simplu e să plătești cu cardul. eMAG are deja un parteneriat cu Visa, de exemplu, ca să primești banii repede, dacă faci retur. Mai are un parteneriat și cu Mastercard, anunțat încă din iunie.

Se numește Instant Money Back și folosește tehnologia Moneysend dezvoltată de Mastercard pentru a facilita transferul rapid de bani. Este implementată împreună cu procesatorul de plăți online PayU și Alpha Bank. Cu acest serviciu, clienții care efectuează plăți online cu card salvat Mastercard sau Maestro primesc în maximum 30 de minute contravaloarea produselor returnate în perioada de 30 de zile oferită de eMAG.

Cei care aleg plata ramburs cred, de multe ori, că astfel le ajunge produsul mai repede. Ceea ce poate fi adevărat la magazinele mici, dar practica aceasta ar îngreuna mult procesul pentru eMAG și alte magazine mari. Totodată, nu-i o practică dovedită, ci doar un mit.

Ironic sau nu, eMAG are un produs special pe site: „Taxa ramburs”. Nu face nimic, n-are preț, e indisponibil, dar e denumit ca atare.

În altă ordine de idei, Black Friday la eMAG va fi pe 15 noiembrie. Asta dacă aveai de gând să profiți de ceva reduceri.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Sursa: Mobilissimo
Etichete: