09 apr. 2019 | 09:50

Ecranul crestat primește, în sfârșit, o funcție de care aveai nevoie

ACTUALITATE
Ecranul crestat primește, în sfârșit, o funcție de care aveai nevoie

Trebuie să recunoaștem că ecranul crestat de pe telefoanele din prezent reprezintă un compromis și nu are o utilitate definitorie. Asta până acum.

Ecranul crestat nu este o alegere pe care un designer priceput ar face-o, însă este o soluție pentru producători de a mări diagonala ecranului. Chiar și producătorii au încercat să ascundă asta cu wallpaper-uri negre astfel încât să nu se vadă.

Samsung Galaxy S10 are un ecran perforat și pe internet au apărut soluții grafice care să ascundă camera frontală. Totuși, a apărut și o funcție pentru perforația prin care puteai vedea autonomia bateriei, sub forma unui indicator vizual.

Ei bine, nu a durat mult și acum ecranul crestat în formă de picătură a primit aceeași funcționalitate și acum ai un indicator al bateriei în jurul decupajului.

Aplicația pentru telefoanele cu ecranul crestat în formă de picătură

Aplicația Notch Pie a fost creată de un dezvoltator XDA și o poți instala dacă vrei ca acea crestătură să-ți fie utilă. Poți customiza mărimea și grosimea indicatorului pentru a se potrivi telefonului tău.

Se pare că aplicația Notch Pie suportă mai multe telefoane cu un astfel de design și dezvoltatorul notează că funcționează foarte bine pe Redmi Note 7 Pro, dar ar trebui să funcționeze bine pe orice telefon, în teorie.

Aplicația poate fi descărcată de pe site-ul XDA, de aici, și nu ai nevoie să faci root să o instalezi. Procesul de setup nu este cel mai user-friendly și trebuie să ajustezi manual poziția indicatorului. Dar după ce ai l-ai pus corect nu mai ai nevoie să mai faci altceva. Deocamdată, aplicația este utilă doar pentru ecranul crestat în formă de picătură, însă dezvoltatorul a spus că va lucra să adapteze aplicația și pentru celălalte tipuri de decupaje.

Dacă ai un astfel de telefon atunci poți să încerci aplicația și astfel să ai un alt indicator vizual al autonomiei bateriei.