DxOMark va da note și camerelor de selfie-uri ale telefoanelor

DxOMark va da note și camerelor de selfie-uri ale telefoanelor

DxOMark, cunoscuți pentru testele pe care le efectuează cu camerele foto ale noilor telefoane apărute pe piață, introduc de acum și testarea camerelor de selfie-uri.

DxOMark sunt cea mai cunoscută autoritate în ceea ce privește testarea de camere foto de pe telefoane. Aceștia testează camerele foto de pe smartphone-uri nou apărute și oferă punctaje la diverse capitole, iar apoi oferă un scor final. De ceva timp, s-a trecut de mult peste scorul de 100 de puncte. Dacă ți se pare relevantă sau nu o asemenea notare, asta depinde doar de tine.

Că sunt și critici pentru DxOMark, e și asta un lucru de luat în calcul. Pentru unii, punctajele au devenit relevante de mult, la fel ca în cazul altor teste de benchmark. Că or fi bune sau nu, asta rămâne pentru altă dată. Momentan, e mai important că apare un nou calificativ pe site, care are ca scop să-ți arate cele mai bune camere foto pentru selfie-uri.

Testul este efectuat prin analizarea a 1.500 de fotografii și mai bine de două ore de conținut video. Momentan, au fost testate deja zece telefoane, dar te poți aștepta ca și altele să apară în această listă, pe măsură ce sunt analizate.

Locul 1 este împărțit de către Samsung Galaxy Note 9 și Google Pixel 3, ambele având 92 de puncte la camera de selfie. La distanță mare, pe locul 3, se află Xiaomi Mi Mix 3, cu doar 84 de puncte. iPhone XS Max e la un loc sub podium, cu 82 de puncte, iar Galaxy S9 Plus închide top 5, cu 81 de puncte.

dxomark camera selfie samsung

Per total, Pixel 3 oferă cele mai bune poze pentru selfie-uri, în timp ce Note 9 excelează mai ales pe partea de video făcut cu camera frontală.

Sursa: gsmarena.com