Top 10 cele mai bune telefoane pentru poze pe 2018, conform DxOMark

Top 10 cele mai bune telefoane pentru poze pe 2018, conform DxOMark

Dacă te gândești la telefoane pentru poze, multe dintre smartphone-urile de top ale acestui an au făcut o treabă foarte bună în a surprinde cadre mai mult decât decente într-un set stufos de circumstanțe. Chiar și așa, ar fi bine să ai în vedere un top 10 cu cele mai bune telefoane pentru poze.

Se fac deja câțiva ani de când cei de la DxOMark au devenit o autoritate de referință, când vine vorba de cuantificarea performanței în materie de capturtă foto/video. Deși publicația cu pricina își are începuturile în teste de camere foto dedicate, face o treabă la fel de precisă și în materie de telefoane.

Mai sunt doar câteva zile până la finele acestui an, iar cei de la DxOMark au finalizat ultimele teste pe 2018 pentru un top 10 telefoane pentru poze. Ultimul intrat în clasament este Google Pixel 3, unul dintre singurele smartphone-uri cu o singură cameră principală care reușește în continuare să facă valuri, când Samsung lansează mobile cu patru camere pe spatele telefonului.

Doar Apple a mai avut acest curaj pe 2018 cu al său terminal mainstream. iPhone Xr este departe de a fi un gadget cu adevărat accesibil, dar având în vedere că are o singură cameră principală, mulți s-au temut de compromisuri semnificative pe partea de imagistică și nu este deloc așa. Atât Google Pixel 3, cât și Apple iPhone Xr au obținut același scor în clasamentul DxOMark de 101 puncte.

În rest, schimbările nu sunt majore de la ultima împrospătare. Pe primul loc, avem bătrânul Huawei P20 Pro lansat în aprilie a acestui an. Până când va fi testat cu atenție Mate 20 Pro, își va păstra probabil poziția de lide în top 10. Locul doi, la distanță de patru puncte, este ocupat de Apple iPhone Xs Max. Pe poziția a treia, la egalitate de puncte, sunt HTC U12+, Galaxy Note 9 și Xiaomi Mi Mix 3. Pe patru, avem versiunea standard de Huawei 20 Pro. În ordinea numerelor de pe tricou, urmează, iPhone Xr, Google Pixel 3, Galaxy S9 Plus, Xiaomi Mi 8, Google Pixel 2 și recent lansatul OnePlus 6T, urmat de iPhone X.

Citește și: