03 iul. 2019 | 12:06

Celebra dubiță hippie a Volkswagen ar putea avea un viitor electric

ACTUALITATE
Celebra dubiță hippie a Volkswagen ar putea avea un viitor electric
Engadget

Dubița hippie Volkswagen T2 este una dintre cele mai cunoscute mașini ale celebrului producător german, iar în viitor ar putea deveni electrică.

Volkswagen Type 20 a fost dezvăluit de germani la Centrul de Cercetare și Inovație din California al companiei, iar aspectul este unul familiar. Noul automobil arată aproape identic cu dubița hippie din anii 60. Numai că Type 20 este un concept de mașină electrică.

Dubița Volkswagen a avut un rol important în mișcarea hippie din America din anii 60 și germanii au decis să îi dea un nou suflu electric. Type 20 arata aproape la fel ca vechiul model, dar sunt modificări interesante, precum designul volanului sau cel al oglinzilor.

Volkswagen Type 20, un viitor retro

Motorul poate dezvolta 120 de cai putere, iar bateria automobilului este de 10 kWh, adică nu este una foarte puternică precum cea a Tesla Model 3 (50 kWh), însă mașina are alte lucruri interesante. De exemplu, are un sistem de suspensie dezvoltat de Porsche ce-ți permite să ridici sau să cobori caroseria. Când șoferul se apropie de mașină, aceasta se ridică, și portiera se deschide. O tabletă uriașă, aflată în spatele volanului, adaugă un aer futuristic acestei mașini retro.

Există un sistem de recunoaștere facială ce autentifică șoferul mașinii, un asistent digital cu care poți vorbi, iar în spate există o canapea mare unde pot încăpea mai multe persoane.

Totuși, Volkswagen Type 20 este doar o idee, un concept care nu știm dacă se va transforma în realitate. Rezultatul final este o combinație dintre vechi și nou și tehnologie de vârf. Nu este o mașină autonomă, dar pare a fi un vehicul numai bun de luat pentru o excursie la plajă.

În schimb, producătorul german pregătește o dubă electrică numită ID Buzz ce ar trebui să fie lansată în 2022. Aceasta este o dubiță electrică pentru viitor, ce are un afisaj AR, un volan cu touch pad, iar spaţiul interior este unul configurabil în funcție de nevoi.