Volkswagen vrea să te facă să uiți că a falsificat testele antipoluare prin acest proiect

Volkswagen vrea să te facă să uiți că a falsificat testele antipoluare prin acest proiect

Companiei Volkswagen nu pare să-i fi păsat dintotdeauna de mediu, dar acum are un plan prin care încearcă să protejeze planeta.

Grupul Volkswagen se gândește și la alte modalități de reducere a amprentei de carbon, pe lângă dezvoltarea unor mașini care poluează mai puțin. Pentru asta, a deschis un centru de date în Norvegia. Partea interesantă e că acesta nu eliberează niciun gram de dioxid de carbon în atmosferă. Centrul va funcționa exclusiv cu ajutorul apei și va scuti planeta de aproximativ 5.800 de tone de dioxid de carbon în fiecare an.

Pentru a-ți da seama mai bine de importanța acestei cantități, ia în considerare că o mașină (fie ea Volkswagen sau nu) emite aproximativ 5 tone de CO2 în fiecare an. Astfel, echivalentul ar fi undeva la 1.000 de mașini scoase definitiv de pe șosele.

În centrul din Norvegia vor avea loc tot felul de sarcini care necesită o cantitate mare de energie. De exemplu, aici urmează să efectueze teste de impact sau testele în tuneluri de vânt.

Volkswagen nu s-a preocupat întotdeauna de mediu

Grupul auto pare să vrea să te facă să uiți de scandalul din 2015. Am aflat atunci că aproape 600.000 de mașini Volkswagen fuseseră echipate cu dispozitive menite să păcălească testele de emisii. Dacă mașinile nu trec aceste teste, înseamnă că nu sunt suficient de sigure pentru mediu, iar poluarea pe care o cauzează e prea mare pentru a putea circula pe șosele fără să afecteze mediul.

Dispozitivele erau proiectate de Volkswagen pentru ca vehiculul să pară că trece testele de emisii. Totuși, atunci când mașina circula pe drum, cantitatea de poluanți pe care o emitea în aer era de 40 de ori mai mare decât în mod obișnuit.

Totuși, nu putem contesta beneficiile pe care centrul din Norvegia le are. De asemenea, ar putea reprezenta un alt pas prin care compania să-și spele păcatele din trecut

Citește și: