Noul documentar despre Greta Thunberg îți arată de ce lumea fie o iubește, fie o urăște

Noul documentar despre Greta Thunberg îți arată de ce lumea fie o iubește, fie o urăște
Sursa foto: Greta Thunberg / Twitter

Tânăra activistă, Greta Thunberg, este în același timp îndrăgită și criticată, iar acest documentar te va face să înțelegi mai bine de ce.

Hulu lucrează la un documentar despre persoana care devenit cel unul dintre cele mai reprezentative simboluri ale mișcării pentru climă din zilele noastre. Pentru cei curioși să afle mai multe despre tânăra suedeză de 16 ani, documentarul va apărea în 2020. Acesta este produs de B-Reel Filmes, care are un birou și în Stockholm, și va fi regizat de Nathan Grossman.

Ideea este una mai veche. Creatorii urmăresc povestea Gretei încă de la primele proteste ale acesteia din Suedia. Pe atunci, în fiecare vineri, Greta lipsea de la școală pentru a protesta în fața clădirii Parlamentului și solicita autorităților să ia măsuri cu privire la schimbarea climatică.

De ce avem nevoie de un documentar despre Greta Thunberg

Adolescenta este o persoană extrem de controversată. Există o mare parte a populației care o admiră pe activistă și o încurajează să lupte în continuare împotriva schimbărilor climatice. De cealaltă parte, există și acea parte a populației care n-o agreează deloc pe fată și consideră că mai bine s-ar întoarce la școală, unde i-ar fi locul.

Astfel, un documentar prin care să înțelegem mai bine povestea Gretei și etapele prin care a trecut ca să ajungă unde este astăzi.

Greta Thunberg a ajuns un adevărat fenomen mondial, iar un documentar despre aceasta are foarte mult sens. Pe 20 septemrbie 2019, a avut loc cel mai mare protest climatic din istorie, inspirat chiar de adolescenta suedeză. A devenit viral și discursul său din cadrul summit-ului ONU din 2019. Atunci, aceasta a criticat aspru atitudinea liderilor mondiali în ceea ce privește pericolul pe care schimbarea climatică îl reprezintă.

De asemenea, revista Time i-a recunoscut acesteia eforturile duse împotriva schimbărilor climatice. Greta a primit titlul de Persoana Anului 2019.

Citește și: