Digi | RCS-RDS, ținta țeparilor: mesajul care te fraierește cu iPhone și Samsung

Digi | RCS-RDS, ținta țeparilor: mesajul care te fraierește cu iPhone și Samsung

Grupul Digi | RCS-RDS se bucură de-o popularitate însemnată în România. Poate și de aici ideea de-a folosi compania într-o campanie care fraierește utilizatorii.

În august 2018, Digi Mobil era ținta unei campanii de tip scam care promitea un iPhone X sau un Samsung Galaxy S9 cui se încumeta să acceseze link-ul pus la dispoziție. Desigur, era o țeapă al cărei scop era obținerea datelor utilizatorilor.

Dacă anul trecut cineva s-a chinuit să folosească o română aproximativă, în țeapa de acum care se folosește de imaginea grupului Digi | RCS-RDS mesajul e în engleză. În traducere, mesajul din poza de mai jos înseamnă asta: „Dragă client Digi Romania, Felicitări! Ești unul dintre cei 100 de utilizatori selectați să aibă șansa de-a câștiga un Apple Iphone XS, Samsung Galaxy S9 sau iPad Pro”.

Teapa Digi RCS-RDS
FOTO Știri pe surse

Sigur, poate că oferta de produse care ar fi fost oferite în numele Digi | RCS-RDS e tentantă, dar tocmai acesta e primul indicator că-i o țeapă.

Formatul e destul de cunoscut pe internet. Ca să ai șansa de-a câștiga ceva, trebuie să răspunzi la câteva întrebări. Da, și ele sunt în engleză. Elementele grafice Digi sunt folosite în această campanie scam ca să crezi că-i ceva veridic. Nu e.

„Vă informăm că Digi | RCS-RDS nu derulează nicio campanie online cu detaliile prezentate de dvs.”, a transmis compania.

Totuși, Digi | RCS-RDS nu-i singurul operator din România care a devenit subiect de astfel de campanii. Un Galaxy S9 de la Samsung era folosit în urmă cu aproape un an într-o campanie înșelătoare derulată pe Facebook în numele Vodafone.

Nu se reduce însă totul la companii de tipul acesta. În aprilie 2018, Lidl și Carrefour au fost, de asemenea, folosite în campanii înșelătoare. Ține cont, când mai vezi astfel de campanii, să întrebi și pe paginile de Facebook ale companiilor respective sau chiar prin forma oficială de contact de pe site-uri.

Citește și: