Țeapa cu Digi Mobil și telefoane gratuite de care să te ferești

Țeapa cu Digi Mobil și telefoane gratuite de care să te ferești

Cum ar fi să primești un iPhone X gratuit? Dar un Samsung Galaxy S9? Probabil că fenomenal, dar în acest caz e doar o țeapă în numele Digi Mobil.

La o căutare pe Google despre Digi Mobil și ofertele sale s-ar putea să dai peste un site fictiv. Îți sunt cerute niște impresii despre serviciile operatorului. Odată ce-ai completat sondajul ești direcționat către o pagină unde ești pus să alegi un telefon gratuit.

La momentul la care am descoperit această țeapă mai era disponibil iPhone X. „Stocul” de Samsung Galaxy S9 era terminat. Deși pagina era marcată cu logo-ul Digi, e cumva evident că nu-i nimic oficial și nimic credibil.

Odată ce „revendici” un premiu, cum ar fi un iPhone X la preț de zero euro, îți sunt cerute niște date. Ca în cazul multor altor țepe, datele sunt, de fapt, miza celor care pun așa site-uri pe internet. Sigur, ajută foarte mult numele pe care îl folosesc pentru țeapă, dar și premiul. În cazul acesta, un iPhone X sau un Galaxy S9 gratuite sunt greu de ignorat.

Teapa cu Digi Mobil
Cum arată pagina din care îți revendici premiul fictiv.

Digi Mobil nu derulează nicio campanie similară. De fiecare dată când dai peste așa ceva, trebuie să verifici și pagina oficială a companiei. Nici Vodafone n-a scăpat de un astfel de moment. La acel moment era o pagină fictivă de Facebook.

Un alt moment celebru a fost când iPhone X era dat la un euro în numele eMAG. În aceeași schemă a fost folosit și numele Altex. Totodată, nici Lidl n-a fost departe de așa ceva. În fine, încă un lucru la care să mai fi atent: când e vorba de o instituție a statului. Ultimul caz mai celebru era cu ANAF. Trebuie să fii atent la ce fișiere deschizi, dar și cui trimiți datele tale.

Citește și: