Digi dă telefoane gratis? Mesajul fals la care trebuie să fii foarte atent

Digi dă telefoane gratis? Mesajul fals la care trebuie să fii foarte atent

Grupul Digi | RCS-RDS e în atenția tuturor din cauza unui mesaj care se răspândește cu rapiditate. În numele companiei sunt promise telefoane date gratis. Tot ce ar trebui să faci e să completezi un formular. Un astfel de mesaj a circulat și la începutul anului.

În ultimele zile, Digi | RCS-RDS e în centrul unei campanii de dezinformare. Acest demers de tip scam îți promite telefoane gratis, date de operator, dacă reușești să completezi un formular. Promisiunea e că poți primi iPhone 11 Pro, iPhone Xs sau Samsung Galaxy S9.

Conform mesajului, 100 de utilizatori selectați la întâmplare au primit invitația. Ea e falsă, așa cum sunt și premiile. Indiferent de unde ajungi pe o astfel de platformă, verifică link-ul general și fii sigur că nici Digi | RCS-RDS, nici alt operator nu are concursuri de tipul acesta.

Digi | RCS-RDS a devenit o țintă preferată a campaniilor de tipul acesta

Digi RCS-RDS teapa mesaj iPhone
Mesajul dat în numele Digi | RCS-RDS. Premiile sunt false, nu-ți dă nimeni nimic

Compania a încercat să explice situația pe Facebook.

Vă informăm că, în prezent, compania noastră nu derulează nicio campanie online de recompensare a abonaților cu premii constând în telefoane mobile premium. Numele și însemnele companiei noastre sunt folosite, în mod fraudulos, în cadrul unei campanii care nu are nicio legătură cu activitatea noastră.

Recomandăm să nu comunicați informații personale sau alte date despre dumneavoastră și contul dvs. de client Digi către aplicații sau site-uri care nu par de încredere. Toate detaliile despre campaniile și concursurile organizate de Digi | RCS & RDS sunt disponibile pe site-ul digiromania.ro sau pe pagina de Facebook.
Digi | RCS-RDS într-un mesaj publicat pe Facebook

Situația aceasta s-a mai întâmplat și în ianuarie 2019. Atunci erau promise iPhone Xs, iPad Pro sau Galaxy S9. Totodată, în august 2018 același operator era ținta unei campanii mincinoase. Sunt promise telefoane Samsung și Apple, pentru că sunt cele mai populare mărci.

Ține cont, când mai vezi astfel de campanii, să întrebi și pe paginile de Facebook ale companiilor respective sau chiar prin forma oficială de contact de pe site-uri. Sau suni în call center și tot primești mai multe informații ca să știi ce să faci. Dar, dacă promisiunea e prea bună, cel mai probabil e fals totul.

Etichete: