Dieta nebună în care mănânci doar carne îți poate distruge sănătatea

Dieta nebună în care mănânci doar carne îți poate distruge sănătatea

Probabil că ai auzit și tu despre dieta cu carne, care se bazează exclusiv pe consumul acestui aliment. Ei bine, înainte de a te apuca de o astfel de dietă ar fi bine să știi ce se întâmplă în corpul tău dacă nu mănânci altceva în afară de carne.

Cel care a adus acest tip de alimentație în atenția publică a fost Jordan Peterson, un academician de la University of Toronto, din Canada. „Mănânc doar carne de vită și sare și apă. Asta-i tot. Și niciodată nu trișez. Niciodată. Nici măcar puțin.”

Iar lucrurile stau chiar mai rău decât atât. De exemplu, autorul și fostul chirurg ortoped Shawn Baker, a cărui licență medicală a fost retrasă. Baker se consideră un revoluționar și este creatorul grupului de Facebook World Carnivore Tribe, un loc unde peste 19 mii de oameni își împărtășesc unii cu alții aprecierea și întrebările cu privire la dieta carnivoră.

Dieta doar cu carne poate avea efecte dezastruoase

Însă oamenii de știință pun sub semnul întrebării această dietă bazată exclusiv pe carne și spun că aceasta ar putea mai multe efecte negative asupra sănătății oamenilor, în comparație cu beneficiile pe care le aduce.

„Oamenii sunt foarte impresionabili, mai ales oamenii care sunt bolnavi și care vor să se facă mai bine, și care vor încerca orice”, a zis cardiologul Ethan Weiss de la University of California. „Mi-e teamă că genul acesta de lucru profită de oamenii care chiar se chinuie”.

De ce nu recomandă specialiștii dieta cu carne? Ei bine, pentru că persoanele carnivore nu reușesc să își ia cantitățile corecte de vitamine, nutrienți și fibre din alte surse (precum legumele, fructele, cerealele și lactatele) și astfel se expun riscului de a dezvolta o suită de complicații de sănătate, precum scorbutul – care apare în lipsa vitaminei C. Mai mult, consumul excesiv de carne poate fi un factor determinant în apariția bolilor de inimă și a cancerului.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: