Detective Pikachu, cel mai profitabil film inspirat de un joc video

Detective Pikachu, cel mai profitabil film inspirat de un joc video

În acest weekend, Detective Pikachu a avut premiera în cinematografele din întreaga lume, iar încasările au fost surprinzătoare, pentru un joc inspirat dintr-un joc video.

La finalul weekendului care tocmai s-a încheiat, au fost publicat încasările generate de producțiile aflate în cinematografe. Avengers: Endgame continuă să se afle pe primul loc în top, dar suma obținută în cinematografele de pe mapamond este semnificativ mai mică decât performanța din primele două săptămâni de disponibilitate. Tot în acest weekend însă, au mai avut premiera Pokemon: Detective Pikachu, The Hustle, Poms și Tolkien.

Primul film din top pe acest weekend continuă să fie Avengers: Endgame. Superproducția a generat 63 de milioane în SUA, pentru un total peste ocean de 723 de milioane. Cu această valoare, a depășit Black Panther și a devenit a treia cea mai profitabilă producție din toate timpurile. La nivel global, a ajuns să includă 102,3 milioane de dolari în plus față de acum o săptămână, pentru un total global de 2,485 miliarde de dolari. Va fi interesant să vedem dacă reușește în vreo 2-3 săptămâni să ajungă și să depășească Avatar, singura producție care a adus mai mulți bani în cuferele producătorilor.

Pe locul 2 în top, se află drăgălașul Detective Pikachu cu încasări de 58 de milioane de dolari. Filmul este inspirat de jocul video cu același nume lansat în 2016, în timp ce creația respectivă se bazează pe universul Pokemon. După primul weekend în cinematografe, Detective Pikachu a devenit producția inspirată de un joc video cu cea mai mare profitabilitate, depășind Lara Croft Tomb Raider din 2001, care a făcut, la momentul respectiv, 47,7 milioane de dolari.

Un alt plus important pentru Pokemon este ratingul obținut din partea celor care l-au văzut. Detective Pikachu are nota A-, fiind doar unul din șase filme inspirate din jocuri video care se pot lăuda cu o notă mai mare de B. Mortal Kombat și Rampage sunt alte două lung metraje realizate de Warner Bros. care sunt la fel de privilegiate. În final, va fi interesant de văzut dacă Detective Pikachu va depăși pragul de 175 de milioane de dolari, pentru a câștiga titlul de cel mai profitabil film inspirat de un joc video.

Citește și: