De ce vocea ta sună diferit într-o înregistrare și nu-ți place asta

De ce vocea ta sună diferit într-o înregistrare și nu-ți place asta

Dacă nici ție nu îți place cum sunetul vocii tale dintr-o înregistrare, ei bine nu ești singurul. Specialiștii spun că multă lume se confruntă cu această problemă și au și o explicație pentru asta.

Dr. Yale Cohen, de la Universitatea Pennsylvania explică faptul că noi ne percepem sunetul vocii diferit față de cum ni-l percep ceilalți. Iar vocea pe care o auzim în înregistrări este, de fapt, vocea noastră reală.

Iar de tot acest proces în care îți percepi propria voce atunci când vorbești sunt responsabile trei oase mici, denumite „oscioarele urechii” sau oscioarele, care se află în urechea ta medie. De asemenea, aceste oscioare sunt responsabile și pentru modul în care percepi gălăgia.

„Oscioarele transmit sunetele colectate de pavilionul urechii și mai apoi de timpan către labirintul membranos, numit cohlee (o structură în formă de spirală care se regăsește în urechea internă). Cohleea traduce gălăgia din lumea înconjurătoare în energie electrică, acesta fiind modul în care celulele din creier comunică între ele”, a mai explicat Dr. Yale Cohen.

Însă, creierul procesează diferit sunetele care provin din exterior, față de cele pe care tu le emiți. Oscioarele urechii vibrează de fiecare dată când întâlnești un stimul acustic, dar propria voce va suna mereu mai tare (pentru că gura ta se află în apropierea urechilor), iar oscioarele vor vibra mai mult atunci când tu vei vorbi. Acest fapt deformează sunetul vocii tale și o face să pară mai profundă. Din acest motiv, în momentul în care îți vei auzi vocea într-o înregistrare, ea va părea mai înaltă decât o auzi tu de obicei.

Așa că cel mai probabil sunetul vocii tale dintr-o înregistrare te deranjează pentru că te face să fii nesigur de felul în care sună vocea ta. Asta pentru că tonalitatea din înregistrare nu face decât să te inducă în eroare.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: