De ce nu mai ai acces la Netflix pe televizoare Samsung mai vechi și alte dispozitive de streaming

De ce nu mai ai acces la Netflix pe televizoare Samsung mai vechi și alte dispozitive de streaming

La fel cum WhatsApp anunță ocazional că nu va mai funcționa pe anumite telefoane, Netflix a făcut un anunț similar pentru televizoare Samsung mai vechi și alte gadgeturi de streaming.

Netflix a anunțat de curând faptul că popularul serviciu de streaming nu va mai fi disponibil în curând pe mai multe echipamente. Cele mai afectate vor fi smart TV-urile Samsung de generație mai veche, dar vor avea de suferit și player-ele Roku sau alte gadgeturi cu aplicație nativă de Netflix.

Anunțul pe marginea acestei schimbări a fost unul cât se poate de sec, fără prea multe explicații. ”Netflix nu va mai fi suportat pe un număr mic de dispozitive mai vechi din cauza limitărilor tehnice.”, se arată în comunicatul oficial. Schimbarea va fi implementată de luna viitoare.

Încercând să calmeze spiritele celor afectați, un purtător de cuvânt al Netflix a venit totuși cu lămuriri suplimentare într-un set de declarații pentru Gizmodo. Din câte se pare, întreaga problemă pleacă de la DRM sau Digital Rights Management, mecanismul anti piraterie pe care îl utilizează compania americană pe orice dispozitiv care îți facilitează accesul la Netflix.

Din câte se pare, dispozitivele care nu vor mai putea reda conținut de pe Netflix folosesc Windows Media DRM, un serviciu pentru managementul drepturilor digitale care a fost între timp înlocuit cu Microsoft PlayReady. Netflix utilizează PlayReady din 2010 și este foarte ușor pentru gigan să preia conținut digital de la furnizorii săi în acel format. În contextul în care multe dintre echipamentele vechi nu au mai avut parte de actualizări de firmware și nu pot să ”învețe” noul sistem PlayReady, începând cu data de 2 decembrie, vor fi incapabile să-ți mai ofere acces la librăria Netflix.

Deși nu sunt foarte populare în România, vor avea de suferit din cauza acestui update multe gadgeturi de streaming Roku. Lista include modelele Roku SD (N1050), Roku HD-XR (N1101), Roku HD (N1100, 2000C) și Roku XD (2050X, 2050N, 2100X, 2100N). La ele se adaugă Smart TV-urile Samsung din 2010 și 2011 și Smart TV-uri Vizio cu acces la VIZIO Internet Apps.

Citește și: