De ce Netflix nu va mai funcționa pe anumite televizoare

De ce Netflix nu va mai funcționa pe anumite televizoare
Sursa foto: Răzvan Băltărețu / PLAYTECH

Din decembrie, pe anumite televizoare, Netflix nu va mai putea fi folosit. Asta se întâmplă în anul în care compania a anunțat parteneriate prin care televizoarele noi să fie optimizate pentru platforma sa.

Pe televizoare smart de la Samsung și Vizio, dar și pe dispozitive Roku, Netflix nu va mai fi disponibil din decembrie. E posibil ca numărul acestora să fie destul de limitat, dar subiectul a generat ceva vâlvă. Acum, compania a explicat de ce face asta și nu ține neapărat de platforma de streaming.

Netflix susține că i-a informat deja pe utilizatorii care vor fi afectați de această schimbare. E vorba, în esență, despre dispozitive vechi, în număr destul de redus.

De ce nu va mai funcționa Netflix pe dispozitive vechi

Ce se întâmplă acum e ceea ce în industria tech se numește „planned obsolescence” (uzură morală planificată – trad.). Pe măsură ce tehnologiile se învechesc, sunt înlocuite cu unele noi. Iar, în cazul Netflix, e vorba de trecerea făcută în 2010 de la Windows Media DRM la Microsoft PlayReady.

Acestea sunt standarde de protejare a conținutului, astfel încât, de exemplu, conținutul Netflix să nu poată fi piratat pe dispozitivele pe care e redat.

Ca idee, în cazul Roku, această companie a spus că multe dintre dispozitivele afectate au între opt și zece ani. Totodată, nu mai primesc nici actualizări software. Astfel, ies cumva din orice sferă de suport tehnic ca să fie utile și în prezent.

Samsung, de asemenea, a zis că e vorba de limitări tehnice în suportul pentru Netflix. În fine, în cazul Vizio, e vorba de dispozitive vândute între 2012 și 2014, adică au cel puțin cinci ani vechime.

Dacă îți făceai griji că televizorul tău e afectat, contează foarte mult ce generație e. Dacă e afectat, cel mai probabil ai fost deja informat. Roku și Vizio, pe de altă parte, sunt populare în Statele Unite ale Americii și aproape deloc prezente în România.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Sursa: Gizmodo