09 dec. 2019 | 17:35

De ce iPhone 12 și Samsung S11 vor avea baterii mai mari și cum te ajută asta

ACTUALITATE
De ce iPhone 12 și Samsung S11 vor avea baterii mai mari și cum te ajută asta

Noile modele de la Apple și Samsung vin cu baterii mai mari, iar ambii producători par că se pregătesc de aceleași inovații.

2020 e anul în care Apple și Samsung vor lansa noile vârfuri de gamă. Compania lui Tim Cook pregătește lansarea iPhone 12, în vreme ce sud-coreenii sunt așteptați să vină cu noul Samsung Galaxy S11. Ambii mari producători promit, însă, inovație. Iar asta însemnă că pot pune pe noile modele baterii mai mari.

Și asta fără să modifice aspectul telefoanelor. E vorba de o inovație în domeniul bateriilor de telefon care le va permite companiilor să-ți livreze baterii mai mari, fără ca design-ul să aibă de suferit.

iPhone 12 și Samsung Galaxy S11, baterii mai mari

Surse din industrie susțin că Apple și Samsung au găsit soluția pentru a oferi baterii mai mari pe noile modele fără să umble la dimensiunea telefonului. Practic, în interiorul modelelor se va regăsi mai mult spațiu pentru baterie. Spațiul alocat pentru restul componentelor va fi, așadar, mai mic. Nu e clar, deocamdată, dacă cei doi producători vor folosi acest spațiu pentru a veni cu baterii mai mari, dar există multe zvonuri în această direcție.

Noua tehnologie care vine și cu inovația din domeniu va fi dezvoltată de compania ITM Semiconductor, care lucrează și cu Apple și cu Samsung. Ambele companii vor beneficia de ea. Din acest punct de vedere, așadar, te poți aștepta cam la același lucru din partea ambilor producători.

Inovația care va permite o baterie mai mare înseamnă că noile telefoane vor trebui încărcate mai rar. În privința Apple, se zvonește deja că noile modele nu vor mai avea porturi. Ar putea veni, așadar, doar în varianta de încărcare wireless, astfel încât să nu mai ai grija cablurilor.

Analiștii spun că noul flagship al companiei va veni cu cel mai mare ecran e până acum pe un iPhone și va măsura 6.7 inch. În prezent, cele mai mari ecrane ale unor telefoane de la Apple le au iPhone 11 Pro Max și iPhone XS Max: câte 6.5 inch fiecare. Notch-ul a devenit standard pentru telefoanele de la Apple, de când l-a introdus pe iPhone X. Îl au și telefoanele din gama iPhone 11, însă Apple ar putea reununța la acesta, odată cu iPhone 12, în 2020, spun zvonurile.

Noul model Samsung e așteptat la începutul anului viitor, în vreme ce Apple ar putea păstra tradiția și-și va lansa noua serie în luna septembrie.