Dacia lansează prima mașină electrică pe care ți-o permiți și tu

Dacia lansează prima mașină electrică pe care ți-o permiți și tu

Dacia anunță că va lansa, în sfârșit, o mașină electrică, iar vestea cea mai bună e că va avea un preț “șocant de accesibil”. Dacă Dacia reușește să intre și pe piața vehiculelor electrice cu mașini ieftine, i se prevede un viitor tot mai promițător.

Mașinile electrice devin o obsesie, dar și o necesitate în viitorul apropiat, iar marile branduri auto ca Nissan, Porsche, BMW sau Audi, încep chiar de anul acesta să-și diversifice ofertele. Nissan, cel puțin, oferă de mult modelul electric Leaf, care este foarte apreciat în Occident. La fel și Renault.

Dacia vrea să profite de oportunitate și va fabrica primele mașini electrice în cel mai scurt timp. Anunțul vine chiar de la Jean Christophe Kluger, președintele pe Europa al Dacia, conform publicației britanice Express.

Totuși, compania românească trebuie să vină cu oferte foarte bune pe piață, întrucât intră într-o competiție acerbă, cu jucători economici mamut, precum Volkswagen, Nissan sau Audi. Chiar și Renault i-a luat-o de mult înainte la capitolul vehicule electrice, dar avantajului brandului de la Mioveni este tocmai alianța Renault-Nissan-Mitsubishi, de la care va împrumuta tehnologie.

Dacia electrică la cel mai mic preț: când o poți avea

Evident, Dacia va aduce pe piață mașinile electrice cu cel mai mic preț, pentru că așa a reușit compania românească să atragă o vastă clientelă în special în Europa.

„Vom rămâne șocant de accesibili. Nu ne vom schimba politica și vom profita de puterea alianței Renault-Nissan-Mitsubishi și de tehnologia dobândită pentru a putea reuși acest lucru. Avem toate tehnologiile electrice pregătite pe raft. Nu trebuie sa negociem cu nimeni”, a declarat Kluger.

Având în vedere că mașinile electrice sunt foarte scumpe, Dacia ar putea avea deja un real avantaj în fața celorlalte companii, care sunt destul de zgârcite când vine vorba de preț, dar compensează în schimb la capitolul fiabilitate și siguranță, inclusiv tehnologie.

Dacia încă mai are multe de învățat pe această latură, dar în 2018 a progresat. Oricum, atunci când Dacia spune că oferă prețuri accesibile, le compară cu celelalte, care, evident, toate sunt cu mult peste, dar nu înseamnă că brandul românesc este suficient de ieftin și pentru tine. Cu siguranță, nu mulți români își permit să dea nici măcar 15 – 20.000 de euro pe o mașină nouă. Mă îndoiesc că prețurile mașinilor electrice ale Dacia vor mai rămâne între aceste valori.

Pentru viitorul vehicul electric, brandul românesc va împrumuta foarte mult de la modelul Renault Zoe, deoarece compania franceză are deja experiență în domeniu.

Kluger nu a precizat clar când va apărea pe piață prima Dacia electrică, dar a lăsat de înțeles că va fi lansată prin 2020 sau 2021.

„Așteptăm momentul în care va fi accesibilă (mașina electrică – n.r.) . Rămânem fideli planului nostru de afaceri și, atunci când va fi momentul, vom acționa”, a mai precizat acesta.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Sursa: Express