19 iun. 2019 | 16:43

Dacia anunță noi modele. Vor apărea în 2020 și ar include și Loganul electric

ACTUALITATE
Dacia anunță noi modele. Vor apărea în 2020 și ar include și Loganul electric

Dacia anunță noi modele pentru anul viitor și e, poate, o veste bună, în cazul în care te-ai plictisit de actualele modele care primesc doar mici modificări de design. Printre noile modele s-ar putea număra și Logan electric, deci n-ar fi deloc rău pentru compania românească să intre și ea în „cursa” mașinilor electrice.

Dacia devine un mare competitor pe piața automobilelor

Noul director general al Renault Group, Christophe Dridi, a declarat cât se poate de clar că Dacia va crește producția de automobile și vor fi lansate și câteva modele noi. Brandul românesc are un mare potențial economic, mașinile sale se vând foarte bine, atât în România, cât și în străinătate, așa că cei de la Renault vor face o investiție importantă care va aduce și mai mult profit.

„Intenția noastră este de a crește capacitatea fabricii de la Mioveni. În prezent, aceasta este de 350.000 de autovehicule pe an, iar din septembrie 2020, vom avea o capacitate de 400.000 de mașini pe an”, a declarat Christophe Dridi.

Dacia anunță noi modele. Vor apărea în 2020 și ar putea include și Loganul electric

Renault va face o investiție de aproape 100 de milioane de euro, dar și cu puțin ajutor de la guvernul român, pentru a stimula investițiile străine.

„Noi investim 75 de milioane de euro, iar subvenția din partea Guvernului este de 25 de milioane de euro. Ne va permite să producem cu 50.000 mai multe mașini pe an și vom angaja 300 de persoane.”

Dacia a avut o creștere fulminantă pe piața automobilelor din Europa chiar de anul trecut, când a făcut vânzări record, mai ales pe segmentul SUV-urilor. Duster, chiar dacă e departe de a fi o mașină 4 x 4 de excepție, e competitivă datorită prețului, are piese ieftine și nu consumă mult carburant, datorită capacității mai mici a motorului. Mai ales dacă ne referim la noul Duster, cel cu motor 1.3 TCe, de 130 și 150 de cai-putere. Nu-i de mirare că Renault consideră Dacia „copilul nostru, mândria noastră”.

Ce mașini noi va lansa Dacia

Dacia anunță noi modele. Vor apărea în 2020 și ar putea include și Loganul electric

La finalul interviului, Dridi a sugerat că vom avea parte de noi modele, doar că nu a putut să dezvăluie momentul exact când vor fi lansate.

„Provocarea noastră este să continuăm succesul Dacia, iar «copilul» nostru să aibă niște surori”, a mai spus Dridi, conform profit.ro.

Nu este exclus ca brandul românesc să vină din 2020 cu un nou model Sandero. La începutul acestui an, am mai vorbit în acest articol despre un nou posibil model Sandero, surprins în câteva imagini spion, din timpul unor teste. Cel mai probabil, mașina va fi dezvăluită la Salonul auto de la Frankfurt, din Septembrie, dar abia din 2020 poți să speri că va apărea pe piață.

De asemenea, se poate ca fabrica de la Mioveni să scoată pe porțile sale și primele mașini electrice în serie. Suntem aproape siguri că, în situația în care compania va dori să intre în cursa mașinilor electrice, primul model lansat va fi Logan electric.