Acest român a pregătit echipa de Dota 2 care a câștigat milioane de dolari

Acest român a pregătit echipa de Dota 2 care a câștigat milioane de dolari

OG a câștigat cea mai importantă competiție de Dota 2 și a plecat acasă cu 11 milioane de dolari. The International este turneul pe care orice jucător profesionist de Dota 2 vrea să-l câștige, atât din prisma premiului financiar, dar și din prisma prestigiului.

OG este o organizație europeană care a fost înființată în noiembrie 2015 și de atunci până acum (inclusiv The International) echipa a câștigat numeroase trofee și 17,5 milioane de dolari.

OG a învins cu 3 la 2 echipa chinezească PSG.LGD care este deținută de clubul sportiv Paris Saint German. Echipa din care fac parte Anathan Pham (ana), Topias Taavitsainen (Topson), Sebastien Deps (Ceb), Jesse Vainikka (JerAx) și Johan Sundstein (N0tail) și care este antrenată de Cristian Bănăseanu (ppasarel) nu era favorită să câștige, dar a avut o evoluție care a surprins pe toată lumea.

În faza grupelor The International 2018 echipa a avut o evoluție bună terminând grupa pe locul patru. Odată ce a intrat în faza eliminatorie, OG nu a pierdut niciun duel (câștigătoarea este cea care obține două victorii din trei meciuri).

OG a debutat cu dreptul în finală reușind să câștige primul meci, apoi au urmat două victorii destul de convingătoare ale echipei PSG.LGD. A urmat meciul patru (câștigătorul trofeului este cel care câștigă trei din cinci meciuri) unde PSG.LGD părea că o să biruiască, dar echipa europeană s-a încăpățânat și a reușit să revină și să ducă finala în meciul cinci.

În ultimul meci echipa OG s-a dovedit mai inteligentă și a reușit să obțină trofeul cel mai râvnit din universul Dota.

Echipa care a izbutit la The International 2018 s-a format destul de curând, cu puțin timp înainte de debutul acestei competiții, deoarece alți doi jucători veterani au decis să plece la o altă echipă.

Astfel, Johan Sundstein, capitanul, alături de antrenorul de la vremea aceea (Sebastien Deps) și Jesse Vainikka au adus alături un fost jucător al organizației Anathan Pham și un necunoscut pe numele de Topias Taavitsainen. Atunci dacă Sebastien Deps a trecut din postura de antrenor în cea de jucător, a fost adus Cristian Bănăseanu ca antrenor. Reușita este și mai importantă deoarece echipa a venit din calificări deoarece nu a obținut îndejuns de multe puncte pentru a fi invitatătă la acestă competiție.