14 iul. 2019 | 08:57

Cum se piratează filmele de pe Netflix și Amazon: relatările unui pirat

ACTUALITATE
Cum se piratează filmele de pe Netflix și Amazon: relatările unui pirat

Pe vremuri, filmele și serialele ajunse online erau luate de pe discuri Blu-ray sau DVD-uri. Acum, cele mai multe producții sunt capturate prin mijloace elaborate de pe Amazon sau Netflix. Aceste creații ajung pe torrent cu sufixul WEB.

Nici pirateria nu mai este ce a fost pe vremuri. La ora actuală, în timp ce platforme online populare fac eforturi semnificative pentru a preveni piratarea de pe Netflix, HBO Go sau PrimeVideo, pirații dezvoltă instrumente avansate pe partea cealaltă a baricadei. De cele mai multe ori, este vorba de unelte software create de la zero pentru piratarea filmelor din surse online. Acestea nu sunt disponibile publicului larg, din mai multe motive.

În urma unui set de circumstanțe necunoscut, cei de la TorrentFreak au avut ocazia să comunice cu un individ care se ocupă de piratarea filmelor și serialor pe care le găsești pe torrent și care provin de pe Netflix, de exemplu. Cu această ocazie, avem ocazia să înțelegem un pic mai bine cum funcționează piramida pirateriei și de ce este nevoie de un grup mare de oameni pentru ca serialele tale preferate să ajungă pe internet pentru a fi descărcate ilegal.

Respectivul individ facilita crearea fluxurilor video cu sufixul WEB. Acestea se diferențiază de cele marcate WEB-rip, prin prisma faptului că nu sunt imortalizate cu plăcit de captură sau echipamente hardware. În schimb, fluxul video original este descărcat de la Amazon sau Netflix și decriptat, pentru a putea fi redat pe un sistem al unui om care nu este abonal sursă.

Ca să înțelegi mai bine mecanismul, ai în vedere că, atunci când începi să te uiți la un film pe Netflix, de fapt, descarci sute de bucăți mici din film care sunt criptate. Ideea de criptare se referă la faptul că, în cazul în care îți găsești acele bucăți de clipuri undeva în fișierele temporare ale browserului, nu le vei putea vedea. Te vei bloca de un ecran negru.

Pirații se abonează la toate serviciile de streaming menționate mai sus în mod legal, contra cost. Diferența este că folosesc identități false și, unde este posibil, carduri preplătite. După aceea, printr-un software specializat, descarcă toate bucățile dintr-un film și le unesc. Chiar și așa, rezultatul final este un video MP4 criptat. Dacă încerci să-l vezi, nu vei reuși.

Majoritatea conținutului online de pe site-uri de streaming este criptat cu ajutorul standardului Widevine. Instrumentele create de pirați pentru pirați decriptează anumite versiuni de Widevine dar sunt inutile în fața altora. Din acest motiv, sunt actualizate în mod constant și nu sunt publicate nicăieri, pentru ca cei care realizează criptarea să nu-și poată da seama care este vulnerabilitatea care a fost explotată pentru realizarea lor.

Urmează decriptarea efectivă care durează destul de puțin, uneori chiar și câteva minute. Se utilizează un proces de inginerie inversă (reverse engineering) pentru decriptare, ca și cum ai păcăli serverul de la Netflix că softwareul tău este de fapt un browser de internet care încearcă să redea un flux video legal. Subtitrările nu sunt criptate, deci pot fi desprinse mai ușor de pe aceleași servere.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele