Cum schimbi cursorul de la mouse în Windows 10: dimensiunea, culoarea și transparența

Cum schimbi cursorul de la mouse în Windows 10: dimensiunea, culoarea și transparența

La fel ca orice alt sistem de operare, Windows 10 îți oferă o serie de opțiuni de accesibilitate. Printre ele se numără posibilitatea de a personaliza aspectul cursorului de la mouse.

Săgetuța de care ești dependent ca utilizator de Windows poate fi mult mai mare sau mai mică, în funcție de preferință. Dacă ți-o dorești roz, există această posibilitate. În principiu, din totdeauna ai avut un anumit grad de flexibilitate în privința cursorului, dar prin intermediul celei mai recent actualizări la Windows 10 – May 2019 versiunea 1903, ai mai câștigat niște opțiuni. În primul rând, nu mai ai nevoie de teme.

Pentru a-ți personaliza cursorul în Windows 10, fă click pe Start și intră în partea dreaptă la Settings, printr-un click pe roata dințată. Din noua fereastră, accesează Ease of Access și click în stânga pe Cursor & Pointer. Aici găsești toate opțiunile de care ai putea să ai nevoie.

Din dreptul secțiunii Change pointer size, trăgând de bara de jos, poți mări sau micșora cursorul de la mouse în timp real. Implicit, este fixat la 1, la cea mai mică dimensiune. Maxim este 15, o valoare foarte mare care s-ar putea să te ajute enorm dacă te confrunți cu probleme de vedere.

Cu un click în secțiunea Change pointer color, ai patru opțiuni din care poți alege pentru a personaliza aspectul cursorului. Versiunea implicită este alb cu o ramă neagră, dar îl poți face negru complet sau ”inverted”. Aceasta din urmă implică să ai cursorul alb când este pe o suprafață predominant negră sau negru când este pe o suprafață predominant albă. Ultima variantă te lasă pe tine să-ți alegi culoarea dintr-un set de nuanțe infinit. Orice modificări realizate în această fereastră din Settings se aplică în timp real. Nu există niciun buton de Apply la bază. Când ai terminat, apeși pe X în stânga sus, iar dacă te-ai răzgândit, poți reveni în orice moment.

cursor windows 10

Citește și: