Cum faci orice fereastră transparentă în Windows 10 și o ții deasupra

Cum faci orice fereastră transparentă în Windows 10 și o ții deasupra

Există câteva elemente de interfață din Windows 10 ce pot deveni transparente. Cu un pic de răbdare însă, poți învăța cum faci orice fereastră transparentă.

Interfața din Windows 10 este destul de bine pusă la punct. Există însă posibilitatea să mai întâmpini mici probleme când combini aplicații universale precum Mail sau Microsoft Edge cu ferestre de Command Prompt sau Chrome. De asemenea, s-ar putea întâmpini un scenariu în care ți-ai dori să ai o fereastră în permanență deasupra și nu există nici o soluție nativă pentru asta. În plus, în funcție de cât de bine ,,te ajută” ochii și de nivelul de lumină din cameră, stabilirea unui nivel de transparență pentru anumite aplicații ți-ar putea face viața mai ușoară.

O aplicație surprinzător de utilă când vine vorba de modificarea mai multor elemente de interfață din Windows 10, inclusiv cele menționate mai sus, poartă numele de WindowTop. Gratuită și simplu de instalat, aplicația poate fi descărcată de la această adresă. Poate fi și rulată direct, fără instalare, dar Setup-ul este recomandabil dacă te gândești să profiți de ea la fiecare pornire a sistemului. windowstop cum faci orice fereastra transparenta

Imediat după ce ai instalat WindowsTop și ai acceptat avertismentul de la pornirea inițială, e relativ simplu să înveți cum faci orice fereastră transparentă. Trebuie doar să poziționezi cursorul în centrul barei de titlu și vei întâmpina subit trei opțiuni, indiferent de program. Prima care ne interesează este Opacity. Faci click pe ea și, printr-un slider, poți alege transparența ferestrei din prim plan. Ca o notă de subsol, merită reținut să că poți defini transparențe diferite pentru mai multe ferestre individuale, folosind același meniu ilustrat în imaginea de mai sus.

În momentul în care definești transparența sau opacitatea, există o bifă suplimentară marcată Enable click through. Aceasta din urmă se traduce prin faptul că poți da click pe un meniu sau buton din spatele ferestrei din prim plan, în cazul în care te-ai decis că vrei doar să o privești, nu și să interacționezi cu ea.

Al doilea buton te ajută să fixezi o fereastră în prim plan. În combinație cu un anumit nivel de transparență, folosind acest truc, poți avea în permanență o fereastră deasupra tuturor cu niște informații relevante. Ultimul buton mărește contrastul foarte multe, transformând o fereastră deschisă, luminoasă într-un întunecată.

Citește și: