Cum scapi de Chat Heads în Android pe Facebook Messenger

Cum scapi de Chat Heads în Android pe Facebook Messenger

Chat Heads a fost o funcție promovată cu interes de creatorii Facebook Messenger, dar a devenit rapid o sursă de stres și ar fi bine să știi cum o dezactivezi.

Facebook Messenger este cea mai populară aplicație de chat de pe mapamond, urmată îndeaproape de WhatsApp. Ambele sunt servicii oferite de Facebook, dar asta este altă poveste. Pentru că vorbim de aplicații de comunicare, progrămelele cu pricina trebuie să îndeplinească două funcții. Să fie ușor de folosit și să te te anunțe într-o manieră eficientă în momentul în care ai primit un mesaj nou.

În cazul Facebook Messenger, aplicația respectivă este atât de eficientă în a te ține la curent cu mesajele noi, încât, dacă ai un smartphone cu Android, s-ar putea să te deranjeze. Este puțin probabil să nu fi încercat să te uiți la clip pe YouTube, fără să fii deranjat de notificări pentru mesaje noi. Dacă vrei să citești un articol, setul de circumstanțe este similar. Până și scroll-ul pe Facebook este întrerupt de Chat Heads, cea mai agresivă cale prin care Messenger îți oferă notificări.

Ca întreaga experiență să fie și mai frustantă, dacă dezactivezi toate notificările servite de Facebook Messenger, vei avea parte în continuare de Chat Heads. Acea opțiune trebuie dezactivată manual.

În cazul în care ai o problemă cu opțiunea Chat Heads și ți-ai propus de mult timp să scapi de ea, soluția implică doar câteva tap-uri și se referă exclusiv la Android. Nu există Chat Heads pe iPhone. 

Intră pe Facebook Messenger și, din fereastra de dialog, fă un tap pe fotografia ta de avatar pentru a ajunge în pagina de configurare. Un pic mai jos, în aceeași fereastră, debifează Chat Heads. Din acel moment, noficările pentru mesaje noi venite pe Facebook vor fi foarte similare cu cele servite de WhatsApp, fără să te streseze inutil.

Cum scapi de chat heads

Citește și: