Cum îți ”îngheți” tab-urile în Google Chrome, îți faci sistemul mai sprinten și câștigi autonomie

Cum îți ”îngheți” tab-urile în Google Chrome, îți faci sistemul mai sprinten și câștigi autonomie

Dacă îți petreci majoritatea timpului din fața laptopului pe internet, sunt șanse mari să folosești Google Chrome și să ai foarte multe tab-uri deschise. Acestea consumă foarte multă energie și îți fac sistemul surprinzător de lent, dar există o soluție.

Din virtutea inerției și din cauza faptului că nu vrei să pierzi articolul acela interesant pe care l-ai descoperit în urmă cu o săptămână, este foarte ușor să ajungi la câteva zeci de tab-uri deschise. Indiferent dacă multe dintre ele sunt utile sau inutile, un lucru este sigur, consumă energie și resurse de calcul. 

În cazul în care ești pornit să nu-ți închizi niciodată tab-urile accesate cu mult timp în urmă, alternativa implică să le îngheți. Ideea de a le suspenda pare destul de abstractă la prima vedere, dar este mult mai benefică decât ai crede. Se referă la transpunerea tab-urilor cu pricina în linkuri care sunt accesate din nou în momentul în ai redeschis tab-ul. Astfel, niciodată nu vei pierde ce ai deschis în urmă cu o lună, dar nici nu-ți va mai consuma resurse. În plus, informațiile tale sunt în permanență la un click distanță.

Pentru a materializa acest proiect, ai nevoie de o extensie de Google Chrome intitulată The Great Suspender, descărcabilă gratuit din Chrome Web Store. Extensia este promovată ca un instrument pentru a-ți face sistemul mai sprinten și afirmația cu pricina nu reprezintă o exagerare.

În mod implicit, îți sunt înghețate toate tab-urile pe care nu le-ai accesat în ultima oră. Poți alege ca această regulă să se aplice după două ore sau mai multe și poți defini excepții, dacă există pagini web sau domenii pe care nu le vrei niciodată înghețate. Pentru a face asta, după instalarea extensiei, fă un click în Google Chrome pe cele trei puncte din colțul din dreapta sus.

Deschide The Great Suspender din dreapta sus cu un click și optează pentru Settings. Când ai ajuns la o interfață precum cea de mai jos, poți umbla la mai mulți parametrii sau îi poți lăsa pe toți așa. În partea de jos tastezi domeniile pe care nu le vrei niciodată înghețate. În partea de sus îți alegi timpul după care sunt înghețate taburile. Modificările intră în vigoare în timp real. great suspender google chrome

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: