Google limitează instalarea de extensii Chrome

Google limitează instalarea de extensii Chrome

Deşi toţi utilizatorii Google au diverse extensii preferate, în curând s-ar putea să nu le mai poată instala pe toate.

chrome-extension-google webstore

Extensiile în browser reprezintă un mod grozav de a extinde funcţionalitatea unuia dintre cele mai utilizate aplicaţii de PC. Din păcate, nu toate extensiile sunt pozitive. Unele ascund diverse tipuri de malware şi reclame agresive, iar altele vă ocupă viteza de internet. Pentru că o mare parte din extensiile maliţioase destinate Google erau instalate din afara Chrome Web Store, Google a anunţat pe blogul Chrome că nu va mai permite instalarea de extensii decât din magazinul virtual al companiei, pe care îl vedeţi capturat mai sus.

Cu toate că nici extensiile din Web Store nu sunt perfecte în totalitate, acelea măcar au trecut printr-un proces de aprobare din partea gigantului din Mountain View, eliminănd pericolul infecţiei cu malware. Astfel, după implementarea acestei iniţiative, s-ar putea să vă treziţi că browser-ul vostru preferat este subit mai rapid. Nu de alta, dar Google a anunţat că extensiile instalate de pe diverse site-uri terţe vor fi dezactivate automat. Din acel moment, singura soluţie de a mai rula o extensie de pe vreun site, este să vă rugaţi ca dezvoltatorul ei să o înainteze pentru aprobare către creatorii Chrome.

,,Malware-ul poate schimba comportamentul unui browser instalând într-un mod silenţios extensii pe sistemul vostru care fac lucruri precum inserarea de reclame în pagini şi urmărirea activităţii voastre online. Dacă observaţi reclame ciudate, pagini web defecte sau pur şi simplu navigaţi mai lent după ce instalaţi un software sau un plugin, s-ar putea să fiţi afectaţi.” Încercând să justifice mişcarea din titlu, cei de la Google au integrat şi câteva avertismente în anunţul oficial pentru schimbarea politicii instalării de extensii Chrome.

Citește și: