Cum instalezi aplicații interzise pe iPhone cu alternativa la App Store

Cum instalezi aplicații interzise pe iPhone cu alternativa la App Store

Apple controlează destul de strict App Store. Așa că, inevitabil, a apărut o alternativă. AltStore promite că poți pune pe iPhone aplicații pe care Apple nu le-ar primi niciodată în App Store. Și asta fără să intri în vreun proces complicat de jailbreak.

După ce Apple a lansat App Store, a apărut și un magazin alternativ cu aplicații. Sau, mă rog, mai multe. Cydia a fost cel mai popular. Ca să ai însă așa ceva pe telefon, trebuia să faci jailbreak. Acum, Cydia nu mai înseamnă nimic. Dar există loc pentru magazine alternative cu aplicații.

AltStore e propunerea unui dezvoltator denumit Riley Testut. Instalezi magazinul ca o aplicație obișnuită, apoi ai acces la aplicații pe care Apple nu le primește în App Store. AlStore va fi lansat oficial pe 28 septembrie, dar te poți băga într-o perioadă de testare.

Cum funcționează un magazin alternativ cu aplicații pe iPhone?

AltStore se folosește de Apple ID ca să reconfirme aplicațiile instalate pe dispozitiv. În mod normal, procedeul e dedicat dezvoltatorilor. Și aplicațiile ar expira după șapte zile. Doar că dezvoltatorul a implementat un protocol de actualizare automată de fiecare dată când aplicația AltStore e pe același Wi-Fi cu aplicația AltServer (trebuie instalată și ea). AltServer rulează pe Windows sau macOS.

Procesul de instalare e următorul: instalezi AltServer pe PC (de pe site-ul oficial), deschizi aplicația, conectezi un iPhone sau iPad și instalezi AltStore. Te conectezi cu Apple ID (sau creezi unul nou, dacă n-ai încredere în aplicația asta) și AltStore, după instalare, o să fie pe ecranul telefonului sau tabletei.

Ca interfață, magazinul acesta e similar cu App Store. Doar că are alte aplicații. Sau, deocamdată, n-are prea multe, dar ar trebui să aibă în timp.

Poate Apple să închidă acest magazin pentru iPhone? Desigur că poate, pentru că are cel mai mare control asupra a tot ce e pe telefon. Dar, deocamdată, nu poate. Dezvoltatorul a „fentat” sistemul. Apple poate veni cu o actualizare pentru iOS care să interzică fix procesul acesta sau aplicația. Dar, pentru moment, poți încerca.

Citește și:
Sursa: The Verge