26 sept. 2019 | 14:19

Cum încarci mai repede telefonul: 5 sfaturi care nu țin cont de model

ACTUALITATE
Cum încarci mai repede telefonul: 5 sfaturi care nu țin cont de model

De multe ori se întâmplă ca telefonul tău să rămână fără baterie fix atunci când ai nevoie de el. Ai aici o listă cu câteva modalități prin care îți poți încărca telefonul mult mai rapid.

Telefoanele de top din prezent au metode de încărcare rapidă prin cablu sau wireless. Sunt însă momente în care ai vrea ca lucrurile să se întâmple și mai repede. Totodată, sunt momente în care nu ai încărcătorul potrivit și trebuie să te descurci cu ce găsești. Fie că ai un încărcător lent, fie că încarci la un laptop sau calculator, trucurile de mai jos te pot ajuta.

Activează modul avion

În momentul în care dai telefonul pe modul avion acesta se deconectează automat de la rețeaua de telefonie mobilă și astfel va avea mult mai puține funcții active. Însă, nu uita că nu mai poți iniția sau primi apeluri.

Dacă nu poți face asta pentru că ai de preluat apeluri sau mesaje, dezactivează pe rând tot ceea ce nu-ți trebuie: Wi-Fi, 4G sau 3G, Bluetooth, NFC și altele similare.

Oprește telefonul apoi bagă-l la încărcat

Cea mai eficientă metodă prin care telefonul tău se va încărca mult mai rapid este oprirea acestuia pe parcursul încărcării. Astfel, închiderea tuturor aplicațiilor care ți-ar putea consuma energie inutilă în timpul încărcării face minuni.

De preferat: folosește o priză în loc de un port USB

Încarcă-ți telefonul la priză, în loc de laptop sau o baterie externă. Un încărcător original este, de asemenea, benefic pentru facilitarea încărcării într-un timp cât mai scurt. Iar dacă ai de ales, și de ținut minte, și iPhone se poate încărca mai repede, dar cu încărcător special (cum ar fi cel de iPad). Sau poți împrumuta unul fast charge.

Nu folosi telefonul când se află la încărcat

Dacă folosești telefonul în timp ce îl încarci, e logic că acesta nu se va încărca rapid deoarece nu faci decât să-i consumi bateria. În plus, telefonul se poate încălzi foarte tare din cauza suprasolicitării ceea ce poate duce și la alte probleme.

Utilizează cablul original al telefonului

Orice cablu de doi lei nu va face decât să îngreuneze procesul de încărcare al telefonului. Din acest motiv este indicat să folosești cablul original cu care telefonul a venit în cutie. În plus, acesta suportă transferul de tensiune maximă de care îți este capabil gadgetul.