12 ian. 2019 | 08:00

Cum dezactivezi SMS-urile din Facebook Messenger pe Android

VIDEO ACTUALITATE

Facebook Messenger a evoluat foarte mult de-a lungul anilor, dar asta nu înseamnă că toate funcțiile noi sunt încântătoare. Una dintre cele mai frustrante implică un pic de neatenție și te trezești cu SMS-urile în Messenger.

Pe terminalele cu Android, aplicațiile pe care le instalezi au un pic mai multă flexibilitate când vine vorba de interacțiunea cu serviciile de sistem sau aplicațiile preinstalate. Asta înseamnă că-ți poți personaliza mai bine experiența utilizării telefonului. În același timp, s-ar putea să te enervezi mai tare, dacă nu te pricepi și programe aparent banale să reușească să te supere la culme.

Din momentul în care Facebook Messenger a intrat în categoria aplicațiilor care își propun să-ți centralizeze toate opțiunile de comunicare mobilă, e posibil să te fi supărat. În teorie, când ai rulat pentru prima oară aplicația cu pricina, ai avut opțiunea să nu-i permiți interacțiunea cu SMS-urile tale. În practică, sunt șanse foarte mari să fi apăsat din neștiință pe Ok, ca să treci rapid mai departe.

Din fericire, combinarea conversațiilor din SMS-uri cu cele din Messenger poate fi soluționată cu doar câteva tap-uri. Dacă ți-ai dat însă acordul la prima rulare să-ți combini contactele din agendă cu prietenii de pe Facebook, gestul respectiv este ireversibil.

Din interfața Facebook Messenger pentru Android, fă un tap în colțul din dreapta sus pe poza ta de profil. Navighează un pic mai jos printre opțiunile disponibile și fă un tap pe SMS. Dacă vrei să dezactivezi orice fel de interacțiune în SMS-uri și Messenger, debifează prima funcție din partea de sus a ecranului Off. Dacă nu vrei să dezactivezi, ci doar să o personalizezi, un pic mai jos, poți schimba culorile SMS-urile pentru a le diferenția în conversația din Messenger. Există și posibilitatea dezactivării previzualizării conținutului la SMS-uri, dacă asta este tot ce te deranjează.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele