Cum arată noul BMW X6 Vantablack, cea mai neagră mașină din lume

Cum arată noul BMW X6 Vantablack, cea mai neagră mașină din lume
Sursa foto: BMW

Noul BMW X6 Vantablack va fi lansat la 2019 2019 Frankfurt Auto Show, iar cei norocoși vor putea vedea în premieră cea mai neagră mașină din lume.

Producătorul german este primul din lume care a folosit pentru o mașină acest tip de material.

Ca să înțelegi mai bine, Vantablack nu este o nuanță de negru sau un pigment, ci mai degrabă un înveliș de nanotuburi de carbon. Motivul pentru care culoarea sa este atât de intensă o reprezintă proprietatea sa de a absorbi aproape complet lumina. Astfel, dacă e să pui un obiect acoperit de un strat de Vantablack pe un fundal negru, acesta va putea fi aproape imposibil de perceput.

BMW

Cei de la BMW au făcut și o demonstrație în public:

 

Vezi această postare pe Instagram

 

First look and first driving footage of the BMW X6 Vantablack . . #bmwx6 #bmwx6vantablack #vantablack #bmwx6vbx6 #vbx6 #bmwx #x6 #bmw #bmwblog #bmwrepost #bmwpost #bmwstories #bmwgram #caroftheday #instacars #bmwcars . . ? @surreynanosystems @levitation_29 @rattalaniessuh

O postare distribuită de BMWBLOG (@bmwblog) pe

Pentru noul BMW X6, compania a folosit varianta de Vantablack VBx2. Inițial, aceasta a fost dezvoltată pentru domenii precum arhitectură sau știință. Aceasta are și avantajul că poate fi aplicată prin pulverizare.

bmw x6
BMW

Vei putea conduce un BMW X6 Vantablack?

Din nefericire, mașina nu va urma să ajungă și pe piață. Unul dintre motive îl reprezintă faptul că este extrem de dificil pentru producători să găsească soluțiii care să facă stratul de Vantablack suficient de rezistent pentru ca mașina să poată fi folosită zilnic. În plus, un BMW X6 Vantablack ar fi, cel mai probabil, și extrem de costisitor.

Noul model de mașină este rezultatul unei colaborări dintre BMW și Surrey NanoSystems, compania care a inventat tehnologia Vantablack. Cei de la NanoSystems spun că au respins ofertele altor producători înainte. Ben Jensen, inventatorul Ventablack și fondatorul companiei spune că a simțit că BMW X6 este mașina potrivită pentru această colaborare.

Mașina va putea fi văzută îndeaproape la 2019 Frankfrut Auto Show, care va avea loc între 12 și 22 septembrie.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Sursa: BMW
Etichete: