Cifrele care îngrijorează producători ca Huawei și Samsung

Cifrele care îngrijorează producători ca Huawei și Samsung

Firma de cercetare de piață Canalys a publicat un raport despre piața de telefoane, iar prognoza pentru 2019 nu este îmbucurătoare.

Astfel, Canalys prevede că producătorii de telefoane vor livra 1,35 de miliarde de smartphone-uri în 2019, un declin de 3,1% față de 2018.

Noul raport ia în considerare ordinul dat de Trump, care blochează accesul Huawei la tehnologia firmelor americane. Așadar, vor exista oportunități sporite pentru alte branduri precum Samsung să crească în detrimetrul Huawei. Un alt factor determinant în încetinirea vânzărilor de smartphone-uri la nivel global este lipsa de noi inovații aduse telefoanelor.

Firma de cercetare crede că Huawei își ia măsuri de siguranță pentru ca activitatea să continue, dar potențialul de a vinde telefoane în afara Chinei scade. SUA și China ar putea ajunge la o înțelegere, dar nu se știe când ar avea loc sau cum ar putea arăta această înțelegere.

Cum ar putea crește piața de telefoane în 2020

Un articol al publicației South Morning China Post sugera că Huawei ar fi limitat producția de telefoane la firma Foxconn și chiar ar fi oprit producția pentru anumite modele. Totuși, această informație a fost infirmată de Huawei.

„Huawei respinge aceste afirmații. Nivelul de producție este unul normal, fără ajustări notabile”, a spus un reprezentant al companiei.

Samsung este marele câștigător din tot acest conflict, consideră Canalys. Coreenii vor putea crește producția și vor putea vinde mai multe telefoane datorită unui lanț logistic foarte bine pus la punct. Ceilalți jucători ar putea beneficia de necazul Huawei abia spre finalul anului, sunt de părere analiștii companiei.

Anul 2020 se anunță a fi unul bun pentru industrie. 5G, dar și alte inovații la nivel de hardware vor fi factori importanți în a crește cererea pentru smartphone-uri. Este de așteptat ca vânzările de telefoane să crească cu 3,4% în 2020, la 1,39 miliarde de dolari.

Una dintre cele mai interesante inovații este amplasarea camerei frontale în display-ul smartphone-urilor. Asta înseamnă că în 2020 vom avea telefoane cu ecran fără decupaj.