CS:GO gratuit pe Steam a scos trișorii la înaintare, dar Valve ia măsuri

CS:GO gratuit pe Steam a scos trișorii la înaintare, dar Valve ia măsuri

Counter-Strike e, probabil, cel mai popular joc în care să trișezi, dar dacă ai de gând să faci asta pe servere oficiale, cu contul de Steam, s-ar putea să regreți.

Am scris acum câteva săptămâni că te poți juca gratuit Counter-Strike: Global Offensive pe Steam. Inițial, jocul era plătit, dar s-a transformat într-unul gratuit, cu o variantă Prime la care au primit upgrade automat cei care aveau deja jocul. Trișori în CS au existat dintotdeauna, iar dacă ai jucat câteva runde, știi și tu asta. Unora le place să strice jocul tuturor și să încerce să arate că sunt mai buni, doar pentru că au ”wall” sau ”aim”.

Odată cu transformarea în joc gratuit a lui Counter-Strike: Global Offensive, era destul de evident că vor apărea mai mulți trișori. Totuși, numărul foarte mare al acestora pare să fie adevăratul element de intrigă din această situație. În noiembrie 2018, de exemplu, au fost date 103.744 VAC banuri pe conturi, în timp ce în decembrie, situația a explodat. Valve a dat 609.373 banuri pe conturi odată cu gratuitatea lui CS:GO.

E dificil să crezi că altceva decât CS:GO a fost de vină. Jocul a venit și cu un mod battle royale, ca să atragă mai mulți jucători. Asta, cuplat cu faptul că nu mai există teama de a-ți pierde contul propriu dacă joci cu coduri, având posibilitatea de a-ți face altul, i-a motivat pe sute de mii de jucători să trișeze.

VAC este sistemul Valve Anti-Cheat, care detectează dacă ai coduri pe calculator în timp ce te joci unul din jocurile de pe Steam. Nu e perfect, dar pare să facă treabă destul de bună, mai ales cu cifrele de acum.

Citește și: