01 feb. 2018 | 22:00

Arma din Counter Strike cumpărată la preț de apartament

ACTUALITATE
Arma din Counter Strike cumpărată la preț de apartament

În mod surprinzător, cineva s-a gândit că este o idee bună să ”investească” 60.000 de dolari într-o pușcă din Counter Strike Global Ofensive sau CS:GO.

Având în vedere valoarea astronomică pe care a cheltuit-o un tânăr în CS:GO, ai fi tentat să crezi că cifra de 60.000 de dolari se reflectă într-un avantaj în fața competiției din joc. Nu este deloc așa. Prețul absurd a fost dat pe un skin digital. Practic, a cumpărat o husă mai pretențioasă pentru o armă la care poate avea acces oricine.

Creatorii de skinuri pentru obiecte din CS:GO generează profituri destul de mari, dar nu te-ai aștepta ca cineva să-și poată cumpăra un apartament dintr-un obiect care, în mod real, nu există.

Suma exactă a fost de 61.052 dolari și 63 de cenți. Aceasta este cea mai mare tranzacție publică desfășurată vreodată în cadrul Counter Strike Global Offensive. Dacă au existat vreodată achiziții mai costisitoare decât atât, acelea nu sunt cunoscute publicului larg.

Skinul achiziționat cu aproximativ 60.000 de dolari poartă numele Dragon Lore, iar tranzacția a fost finalizată prin intermediul OPSkins. Există mai multe motive pentru care este atât de scump, dar este puțin probabil ca acele argumente să însemne ceva important pentru profanii în Counter Strike Global Offensive.

În primul rând, Dragon Lore face parte din pachetul foarte rar de skinuri Cobblestone Packages. Acestea ajung să fie disponibile doar în competiții Major, în cazuri extraordinare. Evenimentele major sunt organizate ocazional de terți, dar sunt sponsorizate de Valve. Cu alte cuvinte, nu sunt disponibile pentru jucătorii obișnuiți și nici măcar jucătorii cu experiență nu au deseori acces la ele.

Pe de altă parte, este important de reținut că skinul nu este nici pe departe unic, doar foarte rar. Particularitatea care îl face un pic mai special constă într-un autograf digital din partea lui  Tyler “Skadoodle” Latham, liderul echipei Cloud9, prima echipă americană care a câștigat vreodată o competiție de CS:GO sponsorizată de Valve. Vânzătorul skinului l-a achiziționat în urmă cu ceva timp cu 35.000 de dolari.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele