Creatorii Game of Thrones, sabotați pe Google: ce au făcut fanii nemulțumiți

Creatorii Game of Thrones, sabotați pe Google: ce au făcut fanii nemulțumiți

Având în vedere numărul foarte mare de fani ai serialului Game of Thrones, era imposibil să-i mulțumești pe toți cu ultimul sezon, iar primele reacții adverse au apărut deja.

După o pauză de aproape doi ani între sezoane, foarte mulți își doreau să vadă ce s-a mai întâmplat cu personajele lor favorite din universul fantastic inventat de George R.R. Martin. Pentru a le potoli curiozitatea și a încheia povestea, creatorii show-ul au lansat de curând sezonul opt. Acesta are doar șase episoade, iar cinci au fost deja difuzate de HBO. Cu alte cuvinte, mai există un singur episod, iar fanii nu sunt mulțumiți de direcția pe care a urmat-o serialul.

Nemulțumirile la adresa creatorilor Game of Thrones au devenit atât de mari în ultima perioadă, încât fanii serialului s-au gândit la o formă creativă de protest. În acest scop, un grup destul de numeros de oameni de pe Reddit au sabotat o căutare pe Google cu scopul de a afișa fețele lui D.B. Weiss și David Benioff.

Fenomenul poartă numele de ”Google bombing” și a mai fost mediatizat în trecut când a fost utilizat în tandem cu Donald Trump și Viorica Dăncilă. În cazul lui Weiss și Benioff, algoritmul de la Google a fost păcălit pentru a le afișa fizionomia în cazul în care cineva caută ”bad writers” (scriitori proști, slabi) pe internet. Ca referință, prin ”Google bombing” poți influența atât căutările de poze, cât și cele de pagini web obișnuite. În cazul celor doi scenariști și producători de Game of Thrones, au fost modificate rezultatele la căutările de imagini.

În teorie, situația s-a remediat între timp, printr-o intervenție ”manuală” din partea celor de la Google. În practică însă, va mai dura mult până când Benioff și Weiss nu vor mai fi asociați cu sintagma ”bad writers” din cauza unor știri precum această. Rămâne să vedem cum se va încheia serialul duminică, pentru a ne forma o opinie despre gradul de numulțumire al fanilor.