Creatorii Game of Thrones primesc 200 de milioane de dolari de la Netflix

Creatorii Game of Thrones primesc 200 de milioane de dolari de la Netflix

Creatorii serialului Game of Thornes sunt la mare căutare și Netflix îi plătește foarte bine ca ei să producă filme și seriale doar pentru Netflix.

David Benioff și Dan Weiss, creatorii serialului Game of Thrones, vor primii 200 de milioane de dolari de la Netflix, iar cei doi vor produce seriale și filme exclusiv pentru platforma de streaming.

Oferta celor de la Netflix a bătut-o pe cea Disney și Amazon. Cei doi vor pleca de la HBO pentru a crea și dezvolta noi proiecte pentru platforma de streaming.

„Am avut o perioadă frumoasă la HBO și le mulțumim tuturor celor care ne-au făcut să ne simțim ca acasă acolo. În ultimele luni am stat de vorbă multe ore cu Cindy Holland, Peter Friedlander, Ted Sarandos și Scott Stuber. Ne plac aceleași filme, aceleași cărți și suntem încântați de multe posibilități în materie de storytelling. Netflix a construit ceva uimitor și fără precedent, iar noi suntem onorați să ne alăturăm companiei”, au spus cei doi.

Netflix a venit cu oferta cea mai bună pentru cei doi

Toată lumea știe că Benioff și Weiss au adaptat cărțile lui George R.R. Martin pentru HBO și că au transformat lumea autorului într-un serial fenomen, chiar dacă ultimul sezon a dezamăgit mulți fani.

Atât Amazon, cât și Disney s-au luptat pentru creatorii serialului Game of Thrones, iar Amazon părea să fie favorită, dar Netflix a venit cu o nouă ofertă și asta i-a convins. Cred și eu, 200 de milioane de dolari nu sunt de lepădat.

Benioff și Weiss vor lucra totuși cu Disney și cu Lucasfilm la o nouă trilogie Star Wars. Primul film din serie este programat pentru 16 decembrie 2022, apoi alte două filme vor fi lansate în decembrie 2024 și decembrie 2026.

Inițial, cei doi ar fi trebuit să se ocupe de un nou serial pentru HBO, după sezonul opt din Game of Thrones. Ar fi trebuit să creeze serialul Confederate, o dramă a cărei acțiune are loc după Războiul Civil din SUA și în care sclavia era încă legală. Serialul fusese programat pentru 2019, însă acum a fost amânat pentru o dată ulterioară.

Citește și: