Control parental pe iPhone: cum dezactivezi accesul la internet sau îl restricționezi

Dacă ai făcut un efort financiar să-i cumperi copilului un iPhone, ar fi bine să adopți câteva practici de control parental, pentru a-l ține în siguranță online.

Terminalele Apple au fost din totdeauna un pic mai bune pentru cei mici, din prisma instrumentelor variate pentru restricționarea accesului la funcții și aplicații. În doar câteva momente, poți defini un cod de restricții și îți poți lăsa copilul fără browser de internet, fără posibilitatea de a instala aplicații adiționale și fără o libertate online semnificativă.

Pentru că interfața iOS s-a schimbat un pic în ultimii ani, restricțiile s-ar putea să nu mai fie unde le știai înainte. După câteva momente însă, te vei dumiri câ procesul nu este complicat, ci trebuie doar să fii tu sigur de ce vrei să obții. Vrei să-ți lași copilul fără Facebook, Instagram sau Messenger? Te gândești să-l lași fără posibilitatea navigării pe internet de pe telefon sau vrei să-l forțezi să accesez doar patru, cinci site-uri care ai decis tu că sunt potrivite vârstei sale. Există și posibilitatea dezactivării accesului la conținut pentru adulți, iar Apple actualizează la intervale regulate de timp baza de date cu adresele nepotrivite.

Pentru a te apuca de treabă, nu trebuie să instalezi nicio aplicație suplimentară. Totul se realizează din Settings sau Configurări la secțiunea Timp de utilizare. Faci un tap pe Restricții conținut și intimitate. Definești un cod de restricții sau îl introduci pe cel care există deja.

În partea de sus a noului meniu, bifezi Restricții conținut și intimitate. Dacă vrei să-i tai complet accesul la internet, intri la secțiunea Aplicații permise și debifezi Safari. Pentru a nu-și instala alt browser din AppStore, te duci la Achiziții din iTunes și AppStore, faci un tap pe Instalare aplicații și bifezi Nu permiteți.

Dacă te gândești doar să acceseze câteva site-uri sau să nu intre pe pagini web destinate adulților, intri la secțiunea Restricții de conținut. Faci un tap pe Conținut web, bifezi Limitare site-uri web adulte pentru a lăsa utilizatorul telefonului fără pornorgrafie. Bifezi doar site-urile web permise în cazul în care vrei să-i definești manual fiecare pagină web pe care o poate accesa.

Alexandru Puiu
06:48 28.04.2019
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video