TUTORIAL: Cum să profiţi la maxim de Controlul Parental din Windows

Siguranţa Familiei sau Controlul Parental din Windows întruchipează un sistem pe care mulţi îl consideră foarte complicat de utilizat.

Siguranta Familiei Controlul Parental Windows securitate intimitate

Menținerea siguranței familiei poate fi un lucru complicat. Astăzi însă, multitudinea de unelte și programe existente ne pot oferi o configurare mult mai bună pentru Controlul Parental și un calculator mai sigur. Acestea ne conferă liniștea că cei mici nu vor ajunge niciodată să vadă conținut nepotrivit vârstei lor.

Windows vine cu mai multe opțiuni care ne pot ajuta în această direcție. Avem opţiunea să modificăm parametrii unui cont Windows, pe care îl putem limita din prisma programelor care pot fi folosite. Putem apela la folosirea rating-ului internațional ESRB al jocurilor sau, cea mai delicată problemă, putem încerca filtrarea experienţei web, care nu este tocmai cea mai sigură pentru niciunul dintre noi.

În plus, Windows pune la dispoziție mai multe opțiuni prin panoul de control online al platformei Windows Live – Family Safety sau Siguranța Familiei. Aici putem vedea în totalitate sumarul activității contului vizat, putem controla ce, sub ce formă și pentru cât timp un cont poate fi folosit și multe altele care vor oferi o siguranță sporită atunci când vorbim de folosirea PC-ului de către copiii nesupravegheați.

O alternativă la ce găsim în varianta Windows de Control Parental este programul „Qustodio”, nume care vine chiar din latinescul „a proteja”. Acesta oferă în plus, pe lângă opțiunile clasice bazate pe categorii, suport multi-platform pe smartphone pentru a vedea prin GPS unde este localizat dispozitivul vizat.

Avem, așadar, o serie de opţiuni care ne lasă să-i „spionăm” pe cei mici, în ideea unei experiențe tehnologice cât mai în siguranță.

Pentru mai multe detalii și o parcurgere detaliată a celor mai bune opțiuni în materie de Control Parental, vă invităm să vizionați tutorialul de mai jos.

Vizionare plăcută!

Ionut Iftimie
10:00 10.04.2014
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video