Control parental Android: Cum restricționezi accesul la internet și îl monitorizezi

Ca utilizator al unui smartphone cu Android, ești nevoit să instalezi câteva aplicații terțe pentru a restricționa accesul copilului la anumite site-uri web. Procesul nu este însă unul foarte complicat.

În teorie, Google îți permite să creezi un utilizator adițional pe Android, dar doar pe tabletele cu acest sistem de operare putem vorbi de un utilizator cu restricții. Pe smartphone, ești nevoit să apelezi la una dintre sutele sau miile de aplicații care pretind că îți țin copilul în siguranță pe internet.

Am testat câteva pentru acest material și am ajuns la concluzia că tot ce ai nevoie este inclus în versiunea gratuită de Karspersky SafeKids. O poți instala atât pe Android, cât și pe iPhone, dar pe un terminal Apple nu îți este la fel de utilă. Singura funcție contra cost din aplicație este cea de localizare a micuțului utilizator de smartphone. Nu trebuie însă să plătești pentru ea, când poți localiza orice terminal cu Android folosind Android Device Manager, serviciul gratuit de la Google.

Kaspersky SafeKids se instalează gratuit din Google Play Store. De la prima pornire, aplicația îți cere câteva permisiuni. Acordă-le fără emoții. Imediat după, vei fi invitat să te autentifici cu contul de My Kaspersky. Dacă nu ai unul, ți-l poți crea fără probleme in-app. Ai însă grijă să reții parola pe care ai definit-o.

Pasul următor implică să definești dacă terminalul pe care ai instalat aplicația este pentru un copil sau pentru tine ca adult, în scopul monitorizării unui copil. Dacă alegi copil, vei fi fi nevoit să definești un nume pentru el, să introduci vârsta și să acorzi câteva permisiuni în plus aplicației. Din acel moment, aplicația nu va putea fi ștearsă de pe telefon decât prin intermediul numelui de utilizator și al parolei definite la pasul anterior.

Pentru a vedea ce face copilul tău pe internet și ce încearcă să accesez, cu același nume de utilizator și parolă conectează pe în aplicația Kaspersky SafeKids pe un alt terminal sau chiar și pe același. Așa vei putea acorda permisiuni suplimentare copilului sau îi vei mai putea tăia din privilegii. Ține de tine ce vrei să faci și câtă libertate vrei să-i acorzi.

08:55 29.04.2019
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video