De ce încă nu avem o continuare la Avatar, după 10 ani de la premieră

De ce încă nu avem o continuare la Avatar, după 10 ani de la premieră

Avatar este al doilea cel mai profitabil film din istorie, însă deși ne-a fost promisă, după 10 ani de la lansarea primului, încă nu avem o continuare.

18 decembrie 2019 a fost aniversarea de 10 ani de la lansarea celebrului film al lui James Cameron. Regizorul ne-a promis că va continua să spună povestea personajelor albastre din film, însă un deceniu mai târziu încă nu există așa ceva. Partea proastă e că așteptarea va mai continua puțin, pentru că Avatar 2 va avea premiera peste doi ani, în 2021.

Totuși, James Cameron spune că are și un motiv pentru care așteptarea este atât de lungă pentru fanii filmelor sale. În primul rând, spune că oamenii nu înțeleg complexitatea acestui proces.

Primul film a avut o cantitate mare de efecte vizuale impresionante, iar acesta va fi cazul și în următoarele. Iar acest lucru durează. Cameron compară această muncă cu munca din spatele unor filme animate.

„Este ca și cum ai face 2,5 filme lungi de animație. Un film mare de animație durează, tipic, aproximativ patru ani, așa că, dacă faci calculul, suntem în grafic pentru decembrie 2021”, a explicat regizorul filmelor.

Câte filme Avatar sunt în lucru și când va apărea fiecare

James Cameron a dat mai multe detalii despre continuarea seriei, care va mai avea cel puțin patru filme. În primul rând, a menționat că scenariile pentru toate cele patru sunt deja gata și toate au și distribuția completă.

De asemenea, au terminat de filmat scenele de live-action pentru partea a doua și a treia. Dar acest lucru nu e neapărat impresionant, dacă iei în considerare câte scene vor fi, de fapt, rezultatul CGI.

Următoarele filme din serie vor apărea pe o perioadă de 14 ani. Datele exacte sunt acestea:

  • Avatar 2 – 17 decembrie 2021
  • Avatar 3 – 22 decembrie 2023
  • Avatar 4 – 19 decembrie 2025
  • Avatar 5 – 17 decembrie 2027

Până să apară Avengers: Endgame, primul film din serie a deținut titlul de cel mai profitabil lung metraj din toate timpurile. Rămâne de văzut dacă Endgame va fi detronat de un film din seria lui Cameron.

Sursa: Gizmodo