Ce companie ar înființa Bill Gates dacă ar fi să o ia de la capăt astăzi

Ce companie ar înființa Bill Gates dacă ar fi să o ia de la capăt astăzi

Bill Gates a creat Microsoft alături de Paul Allen în 1975, iar compania a avut un impact uriaș asupra lumii. Dacă ar fi să o ia de la capăt acum, ce companie ar fonda?

Microsoft a apărut pe lume în 1975, iar în 1983 a apărut și primul sistem de operare Windows. Suita de programe Microsoft Office a venit în 1990, iar de atunci totul este istorie. Windows și Office sunt cele mai utilizate programe software din lume și orice adult care lucrează astăzi folosește un program de-al Microsoft în fiecare zi.

Ce fel de companie ar înființa și conduce Bill Gates dacă ar fi avut 20 de ani astăzi? Unde ar vedea el cel mai mare potențial pentru succes în peisajul economic și de business de acum?

„Trăim într-un timp unde este grozav să inovezi pentru că uneltele inovației sunt mult mai bune (n.r decât în trecut)”, a spus Bill Gates care a menționat că sunt foarte multe lucruri în biologie care sunt interesante, la fel și în domeniul energetic. „Totuși, având în vedere formarea mea, eu aș porni o companie de inteligență artificială al cărei scop ar fi să învețe computerele să citească și să înțeleagă tot ceea ce a pus umanitatea pe hârtie. Asta este o arie unde AI-ul încă nu a făcut progrese, iar efectul va fi unul profund atunci când vom atinge acest obiectiv”, a spus el.

Apoi el a fost întrebat dacă nu cumva îi este frică de faptul că roboții ne vor „fura” locurile de muncă, Bill Gates a spus că acea creștere a productivității va crea dileme în legătură cu ceea ce ar trebui să facă oamenii cu acel timp câștigat. Gates a spus că asta va fi un lucru pozitiv, dar este nevoie să găsim anumite metode prin care ne putem ajusta la noul ritm de muncă.

Citește și: