Cine e Jimmy Hoffa, personajul cheie din filmul Irishman al Netflix

Cine e Jimmy Hoffa, personajul cheie din filmul Irishman al Netflix
Sursa foto: IMDb

Jimmy Hoffa a murit acum mai multe decenii, însă moartea sa încă ridică mai multe întrebări pe care filmul The Irishman speră să le rezolve.

The Irishman este cel mai nou film al celebrului regizor Martin Scorsese. Povestea se întinde pe parcursul a câteva decenii, iar filmul urmărește unul dintre cele mai mari mistere nerezolvate din istoria americană; dispariția legendarului șef de sindicat Jimmy Hoffa și prezintă o călătorie extraordinară prin coridoarele ascunse ale crimei organizate: modul de funcționare, rivalitățile și legăturile cu politica.

În film, Scorsese reia povestea acestuia și încearcă să explice câteva dintre misterele care înconjoară moartea sa.

Cine a fost Jimmy Hoffa, personalul cheie din The Irishmaan

În esență, acesta a fost șeful celui mai mare sindicat din Statele Unite, Uniunea Internaţională a Transportatorilor. Totuși, reputația lui nu era tocmai una curată, pentru că era implicat în afaceri cu Mafia. Mai târziu, în 1967, a ajuns la închisoare. A fost eliberat destul de repede, totuși, în 1971.

Atunci, a încercat să-și recâștige influența din sindicat. Problema era că, pentru șefii Mafiei, lucrurile funcționau deja ca pe roate și banii continuau să apară. Astfel, Jimmy Hoffa era mai degrabă o piedică pentru aceștia.

Totuși, nu se știe nici până acum cine a comandat uciderea fostului lider sindical. În ceea ce privește omul care a apăsat pe trăgaci, unul dintre suspecții FBI este Frank Sheeran, pe mărturia căruia se bazează scenariul filmului The Irishman. Totuși, acesta nu este singurul suspect din caz.

Hoffa fost văzut pentru ultima oară în viață pe 30 iulie 1975, în parcarea unui restaurant. Moartea sa este un caz încă deschis la FBI.

Ca să înțelegi mai bine toată situația, poți urmări filmul The Irishman. Îi are în rolurile principale pe Robert de Niro, Al Pacino și Joe Pesci. Rolul lui Hoffa este interpretat de Al Pacino.

Acesta apare pe 27 noiembrie pe Netflix. Poți vedea trailerul aici:

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Sursa: Adevărul