Netflix deschide un cinema ca regizorii de talia lui Scorsese să nu mai fie supărați

Netflix deschide un cinema ca regizorii de talia lui Scorsese să nu mai fie supărați

Netflix e un gigant pe zona de streaming video, dar vine cu o altă strategie. Preferă să „coboare în stradă” și să câștige din publicul care preferă să vizioneze filme pe ecran mare. Dar și să-i mulțumească pe regizorii pretențioși ca Scorsese.

Netflix are o bază extrem de solidă de utilizatori care plătesc lunar abonamente pentru platforma sa. Dar nu se mulțumește cu atât. Gigantul a fost acuzat de mulți oameni din industrie că a îngropat cinematografia clasică. Și a decis să acționeze.

Prima dată, și-a dus producțiile în cinematografe și abia apoi le-a lansat pe platformă. Numai că n-a făcut acest lucru de dragul consumatorilor, ci din rațiuni pur financiare. Vrea ca producțiile sale să prindă nominalizări la Oscar, să capete notorietate grație acestor premii. Și una dintre condiții este ca filmele să fie difuzate în cinema pentru a putea fi luate în calcul pentru Oscaruri.

Acum, mai face o schimbare de strategie. Și pare că apelează la nostalgie. A decis să închirieze cinematograful iconic din New York – Paris Theatre – pentru a-și difuza acolo producțiile. Mutarea este una surpriză și are legătură și cu nemulțumirea unor regizori precum Scorsese.

Netflix se mută în stradă cu propriul cinema

Netflix a anunțat că va rula în cinematograful din New York cele mai cunoscute dintre producțiile sale. Pentru publicul care preferă însă sălile de cinema în locul canapelei confortabile din propria locuință. Netflix nu se va folosi de acest cinematograf pentru a distribui și alte filme, se va axa momentan pe producțiile proprii.

Iar decizia, coincidență sau nu, vine chiar în momentul în care rețelele de cinematografe AMC și Regal au refuzat să difuzeze producțiile Netflix. Practic, gigantul din zona streaming-ului video nu mai vrea să depindă de alți distribuitori.

Cinematograful din New York închiriat acum de Netflix fusese închis în luna august și va fi redeschis acum de Netflix. Iar filmul de inaugurare va fi producția lui Noah Baumbach – Marriage Story, care va fi lansată pe platformă abia pe 6 decembrie. Nu se știe, deocamdată, pe ce perioadă a închiriat Netflix Paris Theatre.

Dar se pare că planurile Netlfix nu se vor opri aici. Există zvonuri că gigantul american ar vrea să închirieze și cinematograful Egyptian Theatre din Los Angeles, tot pentru difuzarea de producții proprii, evenimente sau alte recepții de lansare.

Prin această decizie, Netflix caută să-i mulțumească și pe regizorii cu care lucrează, precum Martin Scorsese, care vor ca premierele filmelor lor să aibă loc în cinematografe. Scorsese dorea ca Irishman să fie în cinema prima dată (și nu doar la festivaluri), dar cum Netflix nu a ajuns la o înțelegere cu distribuitorii, înțelegerea a picat.

Așa că premiera e pe platforma gigantului american.

Citește și: