Chrome vrea să facă de râs site-urile care se încarcă greu

Chrome vrea să facă de râs site-urile care se încarcă greu

Site-urile care se încarcă greu sunt enervante pentru orice utilizator, iar Google lucrează la un instrument pentru Chrome care le va face de râs pe acestea.

În încercarea creșterii vitezei cu care navighezi pe internet, Google nu se dă în lături de la numirea acelor site-uri care nu corespund standardelor.

În acest sens, compania ar urma să introducă în browserul său o opțiune prin care îți va arăta cât de bine se descurcă site-ul pe care intri în ceea ce privește viteza de încărcare. Astfel, fiecare dintre acestea va primi o „insignă” care te va anunța că, în general, site-ul pe care încerci să intri se încarcă încet.

Chrome ar putea forța dezvoltatorii să-și îmbunătățească site-urile

Astfel, ai putea fi anunțat care sunt site-urile web care au fost concepute într-o manieră care le face, în general, să meargă greu. Pentru a face asta, Google va studia istoricul măsurătorilor privind latența și le va identifica pe acelea care s-au încărcat încet. Apoi, ți le va arăta ție.

Gigantul tech vrea să facă Chrome să meargă mai rapid și experimentează modalități prin care poate să facă asta.

„Acest lucru poate lua o serie de forme și intenționăm să experimentăm cu diferite opțiuni, pentru a determina care dintre ele oferă cea mai mare valoare utilizatorilor noștri”, spune Google.

În cadrul Chrome Developer Summit, Google s-a concentrat cel mai mult pe accelerarea vitezei de pe web. În acest sens, oferă dezvoltatorilor instrumente pentru a le ajuta site-urile să se încarce mai rapid. Etichetarea acelora mai lente ar putea determina dezvoltatorii să profite de aceste instrumente, pentru a ating scopul urmărit de companie.

Nu e clar când instrumentul va fi implementat pe browser.

„Suntem foarte atenți la abordarea noastră de a stabili standardul pentru ceea ce este considerată o experiență bună a utilizatorului și sperăm să ajungem la ceva care este practic realizabil de toți dezvoltatorii”, a mai spus Google.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Sursa: Engadget